Ενα κοριτσάκι μόλις οκτώ ετών βρέθηκε χθες νεκρό σε πισίνα κατασκήνωσης στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής. Η ανήλικη φέρεται να διέφυγε την προσοχή των αρμοδίων το μεσημέρι, όταν σύμφωνα με το πρόγραμμα οι κατασκηνωτές αποσύρθηκαν στις σκηνές τους. Η απουσία της έγινε αντιληπτή μετά την καταμέτρηση των παιδιών και αμέσως σήμανε συναγερμός σε όλη την κατασκήνωση. Το παιδί εντοπίστηκε να επιπλέει χωρίς τις αισθήσεις του στην πισίνα που εκείνη την ώρα ήταν κλειστή.
Διασώστες του ΕΚΑΒ κατέβαλαν προσπάθειες να επαναφέρουν το παιδί στη ζωή κάνοντας καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, αλλά στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Κασσάνδρας και αναμένονται κλήσεις των υπευθύνων για εξηγήσεις στις εισαγγελικές αρχές. Αργά το βράδυ έγινε γνωστό ότι συνελήφθη η 19χρονη ομαδάρχισα του θαλάμου για το αδίκημα της έκθεσης σε κίνδυνο.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας