Τραγικό τέλος είχαν οι δύο επιβαίνοντες, 61 και 66 ετών στο μονοκινητήριο αεροσκάφος που έπεσε στη θαλάσσια περιοχή του Μάλεμε στα Χανιά. Νεκροί ανασύρθηκαν από βάθος 2,5 μέτρων, όπως επιβεβαιώνει το υπουργείο Ναυτιλίας.
Ο ναυαγοσώστης Παύλος Λιτινάκης περιέγραψε στα τοπικά μέσα πώς εντόπισε τα δυο θύματα του δυστυχήματος.
«Πήγαμε με πλωτό και είδαμε το αεροσκάφος. Δεν είχαμε μαζί μας καταδυτικό εξοπλισμό. Έκανα τον απεγκλωβισμό με τις ανάσες. Ήταν δεμένοι, δεν είχαν κάνει καμία προσπάθεια να βγουν. Είχαν χτυπήματα, πιθανόν να έχασαν τις αισθήσεις τους ή και τη ζωή τους στην πρόσκρουση», περιγράφει.
Το αεροσκάφος απογειώθηκε από την Κωπαΐδα, με κατεύθυνση το Μάλεμε, όπου την Παρασκευή θα πραγματοποιηθούν αγώνες της αερολέσχης Χανίων.
Όταν κατέπεσε το ανεμόπτερο είχε ήδη νυχτώσει και ο πιλότος προσπάθησε να κάνει δύο στροφές πάνω από το Κολυμπάρι, προσεγγίζοντας τον διάδρομο προσγείωσης από την πλευρά της θάλασσας, αλλά κατέπεσε σε κοντινή απόσταση από την ακτή.
Την Παρασκευή, η Επιτροπή Διερεύνησης Ατυχημάτων θα βρίσκεται στην περιοχή προκειμένου να διαλευκανθεί η ακριβής αιτία της πτώσης του μονοκινητήριου.
Ο καιρός στην θαλάσσια περιοχή είναι αρκετά καλός και οι άνεμοι δεν ξεπερνούν τα δύο μποφόρ. Παραμένουν άγνωστοι οι λόγοι πτώσης του αεροσκάφους.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Υπ. Ναυτιλίας
«Ενημερώθηκε τις απογευματινές ώρες σήμερα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για πτώση εναέριου μέσου στη θαλάσσια περιοχή Μάλεμε Χανίων ν. Κρήτης, με δύο (02) επιβαίνοντες.
Υπό το συντονισμό του Ε.Κ.Σ.Ε.Δ. του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εφαρμόστηκε άμεσα το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και ξεκίνησαν έρευνες προς εντοπισμό του εναέριου μέσου και των επιβαινόντων του, από περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηρά, ένα (01) περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ιδιωτικά σκάφη, καθώς και ένα (01) ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ δεσμεύτηκαν και δύο (02) παραπλέοντα Κρουαζιερόπλοια.
Ιδιωτικό σκάφος στο οποίο επέβαινε στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή 1,5 ν.μ. βορειοδυτικά αεροδιάδρομου Μάλεμε Χανίων, σε απόσταση 300 μέτρων από την ακτή και σε βάθος 2,5 μέτρων, ένα ελαφρύ μονοκινητήριο αεροσκάφος.
Οι επιβάτες του, ηλικίας 61 και 66 ετών απεγκλωβίστηκαν από ναυαγοσώστη και περισυνελέγησαν από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ ακολούθως μεταφέρθηκαν στο λιμένα Κολυμβαρίου, παρελήφθησαν από ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος τους.
Προανάκριση, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων».
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας