Καταδικάστηκαν κεκλεισμένων των θυρών την Τετάρτη από το Τριμελές Δικαστήριο ανηλίκων Θεσσαλονίκης δύο από τους πέντε συνολικά κατηγορούμενους με τις βαριές κατηγορίες βιασμού, μαστροπείας και σωματικών βλαβών σε βάρος συμμαθήτριάς τους. Η εφιαλτική-τραυματική εμπειρία της μικρής αρχίζει το 2009, όταν ήταν μόλις 14 ετών (!) και διαρκεί τουλάχιστον μέχρι το 2011.
Η ανήλικη φιλοξενούνταν στον ξενώνα της «ΑΡΣΙΣ» στο Ωραιόκαστρο, λόγω οικογενειακών προβλημάτων. Πέρα από τους βιασμούς, η κακοποίηση από τους συμμαθητές της είχε φτάσει μέχρι και σε μαχαίρωμα...
Μετά την καταγγελία της και με τη συμπαράσταση της «ΑΡΣΙΣ», οι 5 νεαροί προφυλακίστηκαν. Στη διάρκεια της δίκης οι τρεις από αυτούς αθωώθηκαν, ενώ οι άλλοι δύο -20 και 19 ετών σήμερα- έπεσαν στα μαλακά. Καταδικάστηκαν για βιασμό και κακοποίηση σε τρία χρόνια φυλάκιση, και μάλιστα με αναστολή.
Ολοι οι κατηγορούμενοι και το θύμα είναι Ελληνες. Ισως αυτός είναι ο λόγος που το θύμα προφυλάχτηκε μετά την καταγγελία και δεν έγινε έρμαιο των ΜΜΕ και των συγγενών των δραστών.
Σήμερα η νεαρή Ελληνίδα, που είχε το θάρρος να αντιμετωπίσει στο δικαστήριο τους βιαστές της, προσδοκά ότι θα μπορέσει επιτέλους να συνεχίσει τη ζωή της, αφήνοντας πίσω το φοβερό τραύμα.
Ως γνωστόν, ο βιασμός παραμένει στην ουσία ένα ατιμώρητο έγκλημα στην Ελλάδα και τις περισσότερες φορές, είτε μετατρέπεται σε ασέλγεια, απόπειρα, κακοποίηση, αποπλάνηση κ.λπ. είτε παύει οριστικά η δίωξη, μια και συχνά το θύμα δεν αντέχει να ξαναζήσει τον εφιάλτη, είτε -τέλος- το δικαστήριο ζητάει πειστήρια που δεν είναι δυνατόν να ανευρεθούν, μια και συνήθως η καταγγελία δεν γίνεται αυτοστιγμεί.
Ολα αυτά ενισχύονται όταν ο δράστης είναι Ελληνας και το θύμα αλλοδαπή (ποιος έχει ξεχάσει την ανατριχιαστική ιστορία της Αμαρύνθου;).
Οταν όμως ο δράστης είναι αλλοδαπός και το θύμα Ελληνίδα, τότε όλα αλλάζουν με βαριές ποινές, λες και η θηριωδία οφείλεται στην εθνικότητα.
Για -δε- του λόγου το αληθές, ο χθεσινός φερόμενος ως δράστης βιασμού στην Καλαμάτα αμέσως έγινε Αρμένιος (!) κι όχι απλώς 20χρονος βιαστής. Κατόπιν αυτού, όλοι μπορούμε να ανατριχιάζουμε τώρα με τους άγριους βιασμούς στην Ινδία, στην Αίγυπτο και όπου αλλού, μια και οι δικοί μας, οι ντόπιοι βιασμοί είναι... πιο πολιτισμένοι!
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας