Αθήνα, 16°C
Αθήνα
Σποραδικές νεφώσεις
16°C
22.2° 15.8°
2 BF
94%
Θεσσαλονίκη
Αυξημένες νεφώσεις
21°C
22.8° 20.5°
2 BF
58%
Πάτρα
Αραιές νεφώσεις
20°C
21.0° 20.5°
3 BF
67%
Ιωάννινα
Ελαφρές νεφώσεις
19°C
18.9° 18.9°
2 BF
63%
Αλεξανδρούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
21°C
20.9° 20.9°
3 BF
60%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
21°C
21.5° 21.5°
2 BF
59%
Κοζάνη
Αραιές νεφώσεις
18°C
18.4° 18.4°
0 BF
63%
Αγρίνιο
Αυξημένες νεφώσεις
21°C
21.4° 21.4°
2 BF
62%
Ηράκλειο
Σποραδικές νεφώσεις
21°C
21.1° 20.8°
5 BF
73%
Μυτιλήνη
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
16.6° 16.5°
2 BF
68%
Ερμούπολη
Σποραδικές νεφώσεις
20°C
20.4° 20.4°
4 BF
49%
Σκόπελος
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
17.7° 17.7°
3 BF
77%
Κεφαλονιά
Σποραδικές νεφώσεις
20°C
19.9° 19.9°
3 BF
77%
Λάρισα
Σποραδικές νεφώσεις
23°C
22.9° 22.9°
1 BF
49%
Λαμία
Αυξημένες νεφώσεις
24°C
23.8° 21.2°
2 BF
47%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
19°C
19.8° 19.3°
4 BF
81%
Χαλκίδα
Σποραδικές νεφώσεις
24°C
23.8° 23.8°
0 BF
35%
Καβάλα
Σποραδικές νεφώσεις
21°C
21.3° 21.3°
2 BF
43%
Κατερίνη
Αυξημένες νεφώσεις
22°C
22.1° 22.1°
2 BF
63%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
21°C
20.7° 20.7°
1 BF
56%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
Κώστας Αχ. Καραμανλής, υπουργός Μεταφορών και Υποδομών | EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Δεν κόβει το νερό η ΕΥΔΑΠ, λόγω απλήρωτων λογαριασμών

Δε θα κόβεται το νερό της ΕΥΔΑΠ όσο διαρκεί η κρίση του κορονοϊού, διαβεβαίωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra. 

Απαντώντας σε μηνύματα τηλεθεατών, ο Κώστας Καραμανλής επεσήμανε ότι έχει δοθεί εντολή να μη διακόπτεται η υδροδότηση της ΕΥΔΑΠ, λόγω καθυστέρησης πληρωμών αυτές τις ημέρες, στο πλαίσιο των μέτρων περιορισμού των μετακινήσεων, με στόχο την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

«Η ΕΥΔΑΠ αυτή τη στιγμή είναι μια εταιρία που μπορεί να κάνει μία αναστολή πληρωμών για ένα εύλογο χρονικό διάστημα, διότι ζούμε μια πρωτοφανή υγειονομική κρίση», εξήγησε ο Υπουργός. 

Σημείωσε ότι οι πελάτες της ΕΥΔΑΠ μπορούν να εξυπηρετηθούν και με εναλλακτικούς τρόπους, τηλεφωνικώς και μέσω διαδικτύου και τόνισε: «Θα πρέπει να αποφεύγουμε να βγούμε από το σπίτι μας, για να πάμε να πληρώσουμε π.χ. το λογαριασμό του νερού. Μπορούμε να το κάνουμε αυτό και τηλεφωνικά, μέσω της πιστωτικής μας ή μίας άλλης κάρτας, υπάρχουν και άλλοι τρόποι πληρωμής». 

Πρόσθεσε όμως ότι «υπάρχουν αρκετοί ηλικιωμένοι συμπολίτες μας, οι οποίοι δυστυχώς δε γνωρίζουν ούτε αυτή τη μέθοδο πληρωμής και για αυτό το λόγο, δεν πρέπει να υπάρχει η παραμικρή ανησυχία για διακοπή υδροδότησης».

Με μειωμένα δρομολόγια, αλλά κανονικά στις ώρες αιχμής, τα ΜΜΜ

Για τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι λειτουργούν κανονικά στις ώρες αιχμής. Επεσήμανε όμως ότι η κίνηση έχει μειωθεί, ειδικά στα λεωφορεία και στο τραμ, κάτω από το 50%. Εξήγησε επομένως ότι, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10 το πρωί - που είναι η ώρα αιχμής – και από τις 3 το μεσημέρι έως τις 8 το βράδυ, τα ΜΜΜ λειτουργούν κανονικά, προκειμένου να εξυπηρετηθούν εκείνοι που πρέπει να πάνε στις δουλειές τους. Εκ των πραγμάτων, τα δρομολόγια μειώνονται στις υπόλοιπες ώρες της ημέρας.

«Αυτή τη στιγμή δεν έχει παρουσιαστεί το παραμικρό πρόβλημα, διότι – για να το πούμε απλά – τα λεωφορεία και τα τραμ πηγαινοέρχονται άδεια. Αλλά, σε καμία περίπτωση, δεν θα σταματήσουν τα ΜΜΜ. Δε μπορεί σε μία πόλη σαν την Αθήνα, ακόμα και σε μία πόλη σε καραντίνα, να σταματήσουν να υπάρχουν κάποια ελάχιστα δρομολόγια ασφαλείας, που πρέπει να πραγματοποιήσουν τα λεωφορεία. Εμείς έχουμε καταρτίσει ένα πρόγραμμα με τον ΟΑΣΑ και πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι δεν πρέπει να συνωστίζεται μέσα στα λεωφορεία, κάτι που ως φαινόμενο δεν έχει παρατηρηθεί αυτή τη στιγμή, ούτε στο Μετρό. Υπάρχει μία οδηγία από τον ΕΟΔΥ, τα λεωφορεία να είναι στο μισό της διαθεσιμότητας που έχουν, να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας και μέχρι στιγμής όλα λειτουργούν καλώς», είπε ακόμη ο κ. Καραμανλής.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών σημείωσε ότι στο Μετρό, οι χρονοαποστάσεις παραμένουν στα 4-5 λεπτά, ενώ στα λεωφορεία, εκ των πραγμάτων, έχουν μειωθεί κάποια δρομολόγια στις ώρες που δεν είναι αιχμής. «Αυτά τα ζητήματα τα εξετάζουμε καθημερινά και πάντα με τη συνεργασία του ΟΑΣΑ, κάνουμε τα πάντα ώστε να μη δημιουργούνται προβλήματα στη μετακίνηση των πολιτών», τόνισε.

Ο υπουργός διευκρίνισε επίσης ότι και στα ταξί που εξακολουθούν να κυκλοφορούν, ισχύει ο περιορισμός των δύο ατόμων ανά όχημα, πλην ορισμένων περιπτώσεων ανάγκης και πάντα με τη λήψη των μέτρων ασφαλείας και υγιεινής.

«Έχουμε περιπτώσεις καρκινοπαθών που πρέπει να πάνε για εξετάσεις. Έχουμε περιπτώσεις ανθρώπων που κάνουν αιμοκάθαρση και πρέπει να συνοδεύονται ή ηλικιωμένοι που πρέπει να πάνε σε ένα επείγον ιατρικό ραντεβού και επίσης πρέπει να συνοδεύονται».

Περί επαναπατρισμού

Όσον αφορά στον επαναπατρισμό 13 οδηγών φορτηγών που είχαν εγκλωβιστεί την περασμένη εβδομάδα στα σύνορα μεταξύ Ιράκ και Τουρκίας, ο κ. Καραμανλής σημείωσε πως η γειτονική χώρα για άλλη μία φορά κράτησε απαράδεκτη στάση και ενώ από τους 7.000 εγκλωβισμένους οδηγούς φορτηγών, οι περισσότεροι κατάφεραν και πέρασαν τα τουρκικά σύνορα, στους Έλληνες οδηγούς δε δόθηκε αυτή η ευκαιρία, με αποτέλεσμα να κινηθεί μία ολόκληρη διαδικασία για να επιστρέψουν στην πατρίδα με μία ειδική πτήση.

Ο κ. Καραμανλής πρόσθεσε ότι εξακολουθούν να πραγματοποιούνται πτήσεις επαναπατρισμού, με τη συνδρομή και την έγκριση της ειδικής διεύθυνσης του Υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο έρχεται σε επαφή με τις κυβερνήσεις 

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Δεν κόβει το νερό η ΕΥΔΑΠ, λόγω απλήρωτων λογαριασμών

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας