Νέα κτηνωδία με θύματα δύο σκυλιά έρχεται στο φως της δημοσιότητας, αυτή τη φορά απ' την Μεσαρά στην Κρήτη.
Δύο άνδρες πυροβόλησαν και σκότωσαν ένα σκύλο, ενώ τραυμάτισαν και ένα κουτάβι.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Nea Kriti δράστες είναι για πατέρας και γιος, κτηνοτρόφοι της περιοχής, που δεν τραυμάτισαν μόνο ένα κουτάβι άλλα ακόμα τρία. Σε βάρος των δύο ανδρών επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 80.000 ευρώ.
Η ανακοίνωση της αστυνομίας έχει ως εξής:
«Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών κατηγορούμενοι για ζωοκτονία, παραβάσεις του Νόμου περί ευζωίας ζώων συντροφιάς και της Νομοθεσίας περί όπλων
Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φαιστού σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών κατηγορούμενων για ζωοκτονία, παραβάσεις του Νόμου περί ευζωίας ζώων συντροφιάς και της Νομοθεσίας περί όπλων.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική προανάκριση της ανωτέρω Υπηρεσίας, χθες (25.09.2024) το απόγευμα οι δύο ημεδαποί από κοινού πυροβόλησαν και τραυμάτισαν θανάσιμα ένα σκύλο ενώ τραυμάτισαν και ένα κουτάβι.
Θανατωμένος και τραυματισμένος σκύλος περισυλλέχτηκαν και παραγγέλθηκε σχετική κτηνιατρική εξέταση.
Βεβαιώθηκαν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα.
Η προανάκριση ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Φαιστού».
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας