Στην εξάρθρωση σπείρας στη Μύκονο, που προωθούσε γυναίκες στην πορνεία, προχώρησε η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Ασφάλειας Αττικής σε συνεργασία με αστυνομικούς στο νησί.
Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, κατά τη διάρκεια ειδικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της περασμένης Τρίτης, συνελήφθησαν δύο άνδρες 31 και 32 ετών, ενώ αναζητείται ένας 41χρονος. Παράλληλα, εντοπίστηκαν και διασώθηκαν τρεις γυναίκες, θύματα της εγκληματικής οργάνωσης.
Οι κατηγορούμενοι κανόνιζαν τα ραντεβού μέσω «γραφείου», που λειτουργούσε σε ιστοσελίδα στο διαδίκτυο, όπου υπήρχαν σχετικές αγγελίες με τα στοιχεία των εκδιδόμενων γυναικών, το τηλέφωνο του «γραφείου», καθώς και το χρηματικό αντίτιμο για τις ερωτικές υπηρεσίες.
Όσον αφορά στη χρηματική αμοιβή καθοριζόταν ανάλογα με τη διάρκεια του ραντεβού, το οποίο μπορούσε να πραγματοποιηθεί σε χώρο της σπείρας, στην οικία των πελατών ή σε ξενοδοχεία που επέλεγαν οι τελευταίοι.
Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων: Το χρηματικό ποσό των 3.015 ευρώ και 70 λιρών Βρετανίας, ποσότητες κάνναβης, κοκαΐνης και ροζ κοκαΐνης, 4 κινητά τηλέφωνα, τάμπλετ και φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και ΙΧ αυτοκίνητο.
Στις τρεις γυναίκες παρασχέθηκε αρωγή και προστασία, με τη συνδρομή της εξειδικευμένης MKO σε ζητήματα εμπορίας ανθρώπων "OUR GREECE".
Τέλος, οι δύο συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για, κατά περίπτωση, εγκληματική οργάνωση, εμπορία ανθρώπων και παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας