Αθήνα, 18°C
Αθήνα
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
18.7° 15.6°
1 BF
53%
Θεσσαλονίκη
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
16.7° 13.8°
1 BF
79%
Πάτρα
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
16.6° 15.5°
1 BF
81%
Ιωάννινα
Αυξημένες νεφώσεις
7°C
6.9° 6.9°
0 BF
100%
Αλεξανδρούπολη
Αίθριος καιρός
10°C
9.9° 9.9°
2 BF
87%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
14.8° 14.8°
2 BF
74%
Κοζάνη
Αραιές νεφώσεις
10°C
10.4° 10.4°
0 BF
93%
Αγρίνιο
Αυξημένες νεφώσεις
14°C
14.0° 14.0°
1 BF
87%
Ηράκλειο
Αίθριος καιρός
16°C
16.6° 14.7°
2 BF
72%
Μυτιλήνη
Αίθριος καιρός
15°C
15.0° 14.9°
1 BF
74%
Ερμούπολη
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
17.4° 17.4°
3 BF
59%
Σκόπελος
Αυξημένες νεφώσεις
16°C
15.7° 15.7°
2 BF
72%
Κεφαλονιά
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
17.5° 17.5°
2 BF
40%
Λάρισα
Ελαφρές νεφώσεις
12°C
11.9° 11.9°
0 BF
94%
Λαμία
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
17.2° 16.7°
1 BF
65%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
17.8° 17.7°
4 BF
83%
Χαλκίδα
Ελαφρές νεφώσεις
13°C
14.4° 12.8°
0 BF
71%
Καβάλα
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
16.6° 16.6°
1 BF
76%
Κατερίνη
Αραιές νεφώσεις
15°C
14.7° 14.7°
2 BF
80%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
10°C
9.6° 9.6°
1 BF
91%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
Βόλος - Αστυνομία
Φωτογραφία Αρχείου Eurokinissi

Το έγκλημα στον Βόλο και οι τραγικές αποκαλύψεις – Τι λέει ο δικηγόρος του 50χρονου

«Δεν είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση» - Πώς αποκαλύφθηκε ο εφιάλτης της 18χρονης κόρης του.

Ανατριχιαστικές οι λεπτομέρειες που οδήγησαν στο φονικό στον Βόλο με τον 50χρονο να σκοτώνει τον 33χρονο κουνιάδο του, αφού έμαθε ότι εκείνος βίαζε την κόρη του από τα εννέα της χρόνια.

Οι αποκαλύψεις έρχονται με τη μορφή χιονοστιβάδας και καταγράφουν τον εφιάλτη που ζούσε για πολλά χρόνια η 18χρονη κόρη, παραμένοντας αναγκασμένη (μέσω απειλών) να κρατά το στόμα της κλειστό.

Ο 50χρονος πήρε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα, με τον δικηγόρο του Μιχάλη Βασαιλικό να δηλώνει ότι ο πελάτης του αρνείται πως είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση.

«Δεν βρισκόταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά τη διάρκεια της πράξης. Έχει δηλώσει από την πρώτη στιγμή ότι λυπάται για όσα συνέβησαν, όμως δεν αποδέχεται ότι είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση» δήλωσε στην ΕΡΤ.

Σε τοποθέτησή του στο ΣΚΑΪ ο κ. Βασιλικός ερωτηθείς σχετικά με τη φράση «θα το τακτοποιήσω εγώ» που φέρεται να είναι ο 50χρονος στην κόρη του, απάντησε ότι δεν εννοούσε ότι θα του αφαιρέσει τη ζωή. 

Περιγράφοντας τα όσα συνέβησαν πριν από τη δολοφονία ο δικηγόρος ανέφερε: Ο πατέρας ενημερώθηκε τις πρωινές ώρες της Δευτέρας ότι είχαν συμβεί αυτά τα γεγονότα, χωρίς όμως να έχει αποκαλύψει το κορίτσι το πρόσωπο που κρυβόταν πίσω από όλα αυτά. Ο πατέρας και η κόρη ήρθαν στο γραφείο μου την Δευτέρα προκειμένου να συζητήσουμε την αντιμετώπιση του προβλήματος από νομική άποψη και ετοιμαζόμασταν να καταθέσουμε μία μήνυση. Μέχρι τότε ο πατέρας ήξερε τι είχε συμβεί, αλλά δεν ήξερε από ποιον. Το έμαθε τελικά μετά από συνεχείς πιέσεις, την Τρίτη το πρωί. Η 18χρονη έδειξε τα μηνύματα στον πατέρα της, όχι όμως τα βίντεο γιατί ντρεπόταν. Τότε έμαθε ότι ο βιαστής και εκβιαστής ήταν ο κουνιάδος του. Επομένως η λέξη ‘τακτοποίηση’ αφορούσε καταρχήν αυτό. Από τότε και μέχρι το απόγευμα της Τρίτης που έγινε το συμβάν δεν είχα επικοινωνία μαζί του. Όταν πληροφορήθηκα το συμβάν, αμέσως του συνέστησα να ειδοποιήσει τις Αρχές και στη συνέχεια να παραδοθεί, όπως και έπραξε αμέσως.

Τραγική φιγούρα μέσα σε όλα αυτά είναι η 18χρονη κόρη με τον Μιχάλη Βασιλικό να σημειώνει ότι «το παιδί ήταν σε πάρα πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση όταν το είδα. Από την ηλικία των 9 ετών δεχόταν σεξουαλικές παρενοχλήσεις και οι βιασμοί γίνονταν από την ηλικία των 12 μέχρι τα 14, με το μικρότερο αδελφάκι μέσα στο σπίτι. Οι γονείς τους εργάζονταν, οπότε ο θείος τους είχε ελεύθερη πρόσβαση. Όταν χρειάστηκε χρήματα άρχισε να εκβιάζει την κοπέλα ότι θα δημοσιοποιήσει το υλικό που είχε στην κατοχή του».

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Το έγκλημα στον Βόλο και οι τραγικές αποκαλύψεις – Τι λέει ο δικηγόρος του 50χρονου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας