«Πολλά λεφτά» για τα οικονομικά δεδομένα του φετινού Παναθηναϊκού φαίνεται πως θα εξασφαλίσει ο Μάρκους Μπεργκ για την επέκταση της συνεργασίας του μέχρι το 2018!
Το νέο συμβόλαιο, που βρίσκεται στην τελική φάση της διαπραγμάτευσης, προβλέπει αύξηση που ξεπερνάει το 60%. Ο Σουηδός έχει ετήσιες αποδοχές που φτάνουν τις 450 χιλιάδες ευρώ από τη συμφωνία του 2013, μαζί με μια σειρά από μπόνους στόχων, συμμετοχών κ.λπ. Πλέον, σύμφωνα με όσα αφήνει να εννοηθεί ο Παναθηναϊκός, οι απολαβές του θα εκτοξευθούν στις 750 χιλιάδες ευρώ τον χρόνο, με την αύξηση να φτάνει περίπου το 67%.
Η αύξηση θα ξεκινήσει από την επόμενη σεζόν και θα ανέβει τα δύο τελευταία χρόνια στις 800 χιλιάδες.
Ετσι, ο Μπεργκ θα γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης του Παναθηναϊκού. Το δε συμβόλαιό του, μαζί με την Εφορία, θα ξεπεράσει το 1,3 εκατομμύρια ευρώ, που σημαίνει πρακτικά το 1/6 του μπάτζετ της ομάδας!
Θα υπάρχουν επίσης μεγάλα μπόνους για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, του Κυπέλλου, την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ αλλά και τη θέση του πρώτου σκόρερ, τα οποία μπορούν να αυξήσουν ακόμη περισσότερο τα λεφτά που θα παίρνει.
Ο Σουηδός φέρεται να δέχτηκε την τελική πρόταση του Παναθηναϊκού. Μάλιστα, την περασμένη Παρασκευή μίλησε για λίγο με τον Λεωνίδα Βόκολο και συζήτησε κάποιες λεπτομέρειες του συμβολαίου μαζί με την επιθυμία του να μείνει για ακόμη ένα χρόνο στην ομάδα.
Σύμφωνα με όσα αφήνει να διαρρεύσουν η ΠΑΕ -γιατί οριστική συμφωνία και ανακοίνωση δεν υπάρχουν ακόμη- απομένει η τελική κουβέντα με τους ατζέντηδες του παίκτη για το ποσοστό που θα πάρουν οι ίδιοι αλλά και για τον τρόπο καταβολής των χρημάτων σε δόσεις. Αν όλα πάνε καλά, η ανακοίνωση θα γίνει πριν από τα Χριστούγεννα.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας