Αθήνα, 18°C
Αθήνα
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
18.7° 15.8°
2 BF
58%
Θεσσαλονίκη
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
16.6° 13.8°
1 BF
81%
Πάτρα
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
16.6° 14.9°
2 BF
80%
Ιωάννινα
Αυξημένες νεφώσεις
7°C
6.9° 6.9°
0 BF
100%
Αλεξανδρούπολη
Αίθριος καιρός
9°C
8.9° 8.9°
3 BF
87%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
15.4° 15.4°
1 BF
74%
Κοζάνη
Αραιές νεφώσεις
9°C
9.4° 9.4°
0 BF
93%
Αγρίνιο
Αυξημένες νεφώσεις
14°C
13.9° 13.9°
1 BF
90%
Ηράκλειο
Σποραδικές νεφώσεις
17°C
16.9° 15.5°
1 BF
59%
Μυτιλήνη
Αίθριος καιρός
15°C
15.0° 13.9°
2 BF
72%
Ερμούπολη
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
18.4° 18.4°
3 BF
55%
Σκόπελος
Αυξημένες νεφώσεις
16°C
15.7° 15.7°
2 BF
74%
Κεφαλονιά
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
17.5° 17.5°
2 BF
40%
Λάρισα
Ελαφρές νεφώσεις
11°C
10.9° 10.9°
0 BF
100%
Λαμία
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
16.7° 15.5°
1 BF
72%
Ρόδος
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
18.2° 17.8°
3 BF
79%
Χαλκίδα
Αραιές νεφώσεις
14°C
14.4° 13.8°
0 BF
71%
Καβάλα
Σποραδικές νεφώσεις
17°C
16.6° 11.3°
2 BF
78%
Κατερίνη
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
14.9° 14.9°
1 BF
79%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
10°C
10.2° 10.2°
1 BF
90%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
INTIME SPORTS

Σχεδιάζουν πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας για τον τελικό του Conference League

Ιδιαίτερα «ισχυρά» μέτρα ασφαλείας φέρεται να συζητήθηκαν κατά την πρώτη διερευνητική σύσκεψη σχετικά με τον τελικό του Europa Conference League, Ολυμπιακός-Φιορεντίνα, που είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί στις 29 Μαΐου στην OPAP Arena.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέτρα που τελικά θα ληφθούν θα είναι πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα, προκειμένου «να μην πέσει ούτε μία πέτρα», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο οποίος συμμετείχε στη σύσκεψη, όπως και ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. και αξιωματούχοι ασφαλείας της UEFA. 

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΛ.ΑΣ. (στο πρόσφατο παρελθόν) δεν έχει καταφέρει να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά καταστάσεις που σχετίζονται με την οπαδική βία, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το φιάσκο με την κάθοδο στη Νέα Φιλαδέλφεια των Κροατών ναζί της Ντινάμο Ζάγκρεμπ, που οδήγησε σε αιματηρά επεισόδια και στη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη κοντά στο γήπεδο της ΑΕΚ (Opap Arena). Σημειώνεται μάλιστα πως ο τελικός θα γίνει στο εν λόγω γήπεδο, με τους οπαδούς των δύο ομάδων να κινούνται στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας, όπου υπάρχουν καταστήματα και το κομμάτι του άλσους, στο οποίο υπάρχει φόβος πως μπορεί να εκδηλωθούν επεισόδια. 

Τώρα, λοιπόν, η ελληνική αστυνομία θέλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και ήδη έχουν συζητηθεί μέτρα που αφορούν πολλαπλές ζώνες ελέγχου, drones πάνω από το γήπεδο και τους γύρω χώρους, κλιμάκια του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους  κ.ά. Στο τραπέζι έχουν πέσει και σκέψεις να είναι κλειστά τα καταστήματα της περιοχής, να μην επιτρέπεται η προσέγγιση οχημάτων μέχρι ενός ορισμένου σημείου, να υπάρχει διαφορετικό πλάνο για την άφιξη των αποστολών κ.ά.

Οι προβληματισμοί της αστυνομίας

Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΛ.ΑΣ. φέρεται ιδιαίτερα προβληματισμένη για δύο συγκεκριμένα θέματα: Το πρώτο αφορά τη διεθνή συγκυρία (πόλεμος στη Μέση Ανατολή) και τον φόβο για τυχόν τρομοκρατικό χτύπημα. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, το γεγονός ότι στη σύσκεψη μετείχαν αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής, της υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας, αλλά και της Διεύθυνσης Διαχείρισης Ανάλυσης Πληροφοριών.  Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη υπήρξε συμφωνία για ενεργοποίηση των δικτύων πληροφοριών σε συνεργασία με αντίστοιχες υπηρεσίες του εξωτερικού και για συλλογή πληροφοριών αναφορικά με κινήσεις υπόπτων για τρομοκρατικά χτυπήματα. Αναμένεται να ζητηθεί και η συνδρομή της ευρωπαϊκής αστυνομικής υπηρεσίας Europol, ενώ αποφασίστηκε να γίνει έλεγχος και αποκλεισμός του γηπέδου πριν την έναρξη της ποδοσφαιρικής αναμέτρησης, αλλά και των ξενοδοχείων όπου θα καταλύσουν οι ομάδες και οι εκπρόσωποι της UEFA. Επίσης θα υπάρχει αυξημένη επαγρύπνηση σε εμπορικά σημεία της πόλης όπου αναμένεται να κινηθούν οι οπαδοί της φιλοξενούμενης ομάδας και όσοι επισκεφθούν την Αθήνα με αφορμή την ποδοσφαιρική αναμέτρηση.

Το δεύτερο σημείο που προβληματίζει τις Αρχές είναι η παρουσία περίπου 9.000 φιλάθλων του Ολυμπιακού στο γήπεδο της ΑΕΚ, όπου και θα φιλοξενηθεί ο τελικός. Οι επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ. σχεδιάζουν, τόσο οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού, όσο και της Φιορεντίνα, να κινηθούν προς το γήπεδο συντεταγμένα μέσω διαδρομών που θα διαμορφωθούν ειδικά για το σκοπό αυτό, προκειμένου να μην υπάρξει δυνατότητα σε οπαδούς της ΑΕΚ να πλησιάσουν την περιοχή και να επιτεθούν σε οπαδούς του Ολυμπιακού που θα κινούνται από και προς το γήπεδο. Στελέχη της υποδιεύθυνσης αντιμετώπισης της βίας στους αθλητικούς χώρους θα πραγματοποιούν εντατικούς ελέγχους, έχοντας ως κύριο στόχο τον έγκαιρο εντοπισμό οπαδών υψηλού κινδύνου. 

Το ακριβές πλάνο των μέτρων που τελικά θα ληφθούν, θα εκπονηθεί τις επόμενες ημέρες σε ειδικές συσκέψεις που θα διεξαχθούν. Σημειώνεται ότι την Τρίτη είναι προγραμματισμένη νέα συνάντηση στο γήπεδο Καραϊσκάκη με τη συμμετοχή αξιωματούχων της ΕΠΟ, της UEFA και της ΕΛ.ΑΣ.

 

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Σχεδιάζουν πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας για τον τελικό του Conference League

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας