Με μεγάλα παράπονα από τη διαιτησία του Πολωνού Μαρτσίνιακ, αποχώρησαν από τη Μαδρίτη οι ηττημένοι του δεύτερου ημιτελικού του Τσάμπιονς Λιγκ.
Αιτία, μία φάση στο φινάλε του αγώνα και η οποία σηκώνει πολλή συζήτηση. Κατ’ αρχάς, ο ιδιόρρυθμος ρέφερι είχε δώσει εννιά λεπτά καθυστερήσεων, που έγιναν έντεκα, επειδή η Ρεάλ σκόραρε στο 92’. Εν τέλει, κράτησε 14 και, κάπου εκεί, η Μπάγερν έκανε την τελευταία της προσπάθεια για ισοφάριση.
Εγινε μια γιόμα στην περιοχή των Ισπανών και ο βοηθός σήκωσε τη σημαία του για οφσάιντ. Αμέσως ο Μαρτσίνιακ καταλόγισε την παράβαση, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Ντε Λιχτ σούταρε και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Ξεκινάμε με τα λάθη: Το πρώτο είναι του βοηθού που σηκώνει σημαία, ενώ θα μπορούσε να αφήσει τη φάση να εξελιχθεί, αφού και παράβαση να υπήρχε θα την έβρισκε το VAR. To δεύτερο είναι του ρέφερι που σφυρίζει, ενώ θα μπορούσε να αγνοήσει τον βοηθό του. Για όλα αυτά δικαίως φωνάζουν οι Βαυαροί.
Οπως φαίνεται από το ριπλέι, πάντως, και δίχως να υπάρχουν γραμμές, λογικά είναι δύο ποδοσφαιριστές της Μπάγερν σε θέση οφσάιντ, έστω και οριακά. Βεβαίως, θα έπρεπε να μας διαφωτίσει η τεχνολογία και όχι η αίσθηση του καθενός. Οσο για το γκολ του Ντε Λιχτ, ήρθε μετά το σφύριγμα του Μαρτσίνιακ, με συνέπεια η άμυνα και ο τερματοφύλακας της Ρεάλ να έχουν σταματήσει την προσπάθεια.
«Είχε τα αρχ… να σηκώσει οφσάιντ σε μια τέτοια φάση, αλλά αυτό είναι λάθος», είπε ο προπονητής της Μπάγερν, Τόμας Τούχελ και πρόσθεσε: «Ηρθε ο βοηθός και ζήτησε συγγνώμη, αλλά δεν τη δεχόμαστε». Ο Τούχελ ήταν εκνευρισμένος και, όταν ρωτήθηκε για τις συνεχείς ανατροπές που κάνει η Ρεάλ σε ευρωπαϊκά ματς, απάντησε: «Το κάνει γιατί τη βοηθούν οι διαιτητές».
Πολύ πιο cool ο τεχνικός της «βασίλισσας», Κάρλο Αντσελότι, είπε: «Εμαθα ότι στην Μπάγερν φωνάζουν για την τελευταία φάση. Εντάξει, κι εμείς διαμαρτυρόμαστε για το ακυρωθέν γκολ του Νάτσο. Ο Κίμιχ έκανε θέατρο. Τι να λέμε τώρα;».
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας