To 2018, μετά την κατάκτηση της 13ης ευρωπαϊκής κούπας στο Κίεβο, ο Κριστιάνο Ρονάλντο αποχώρησε από τη Ρεάλ Μαδρίτης ύστερα από εννιά χρόνια παρουσίας στους «μερένγκες». Το ίδιο καλοκαίρι κατέφτασε από τη Βραζιλία ο 18χρονος τότε Βινίσιους Ζούνιορ. Εκανε ντεμπούτο στα 16 του με τη Φλαμένγκο και όλοι μιλούσαν για μεγάλο ταλέντο. Η προσαρμογή του όμως στη «βασίλισσα» ήταν δύσκολη. Συχνά το -πάντα απαιτητικό- κοινό του «Σαντιάγο Μπερναμπέου» μουρμούριζε για τα κακά τελειώματά του, τα αγχωτικά σπριντ χωρίς αιτία και τις ατελείς πάσες του.
Υστερα από τρία δύσκολα χρόνια, ο νεαρός... πήρε μπρος και έκρινε έναν τελικό Τσάμπιονς Λιγκ, αυτόν του 2022 κατά της Λίβερπουλ. Πλέον, στα 23 χρόνια του, ο Βραζιλιάνος «εκτελεστής» δεν χρειάζεται παρά ελάχιστα δευτερόλεπτα και μέτρα για να διαλύσει τις αντίπαλες άμυνες. Ας ρωτήσει κανείς τον τερματοφύλακα της Μπάγερν, Μάνουελ Νόιερ, που σε δύο τετ α τετ με τον Βίνι -ένα σε ανοιχτό παιχνίδι και ένα σε εκτέλεση πέναλτι- μάζεψε την μπάλα από τα δίχτυα του. Με τα τέρματα του Νο 7 της Ρεάλ άνοιξε και σφραγίστηκε το 2-2 στον πρώτο ημιτελικό μεταξύ των δύο ομάδων. Το εισιτήριο για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ θα κριθεί την ερχόμενη Τετάρτη στη Μαδρίτη.
Η Μπάγερν έκανε καλύτερη εμφάνιση από αυτές που πραγματοποίησε φέτος στην Μπουντεσλίγκα, η οποία όμως δεν αρκούσε για κάτι παραπάνω από ισοπαλία. Οπως είπε ο προπονητής της, Τόμας Τούχελ, «αυτό κάνει η Ρεάλ Μαδρίτης στους αντιπάλους της. Τώρα ήταν η σειρά μας να το υποστούμε. Πλησιάσαμε το 1-0 αρχικά, αλλά με μία ευκαιρία έκαναν το 0-1. Αργότερα, όταν είχαμε ευκαιρίες για το 3-1, χρειάστηκαν μία φάση για το 2-2. Πρέπει να γίνουμε πιο κυνικοί και να βελτιωθούμε στα ατομικά μαρκαρίσματα», πρόσθεσε ο Γερμανός τεχνικός, «φωτογραφίζοντας» τον Κορεάτη Κιμ που κακοπέρασε με τους δύο Βραζιλιάνους: έχασε τον Βίνι στο πρώτο γκολ και ανέτρεψε τον Ροδρίγο για το πέναλτι στο δεύτερο. Η απουσία του τραυματία Ματάις ντε Λιχτ από το κέντρο της άμυνας ήταν φανερή και ο Ολλανδός παραμένει αμφίβολος για τον αγώνα στην Ισπανία.
Ο Κάρλο Αντσελότι είχε λόγους να είναι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα, αλλά όχι με την εμφάνιση της Ρεάλ. Οι «μερένγκες» ήταν μέτριοι, όπως σε αρκετά παιχνίδια φέτος, όμως έχουν αναγάγει σε τέχνη να μην πανικοβάλλονται και να βρίσκουν λύσεις που διορθώνουν το σκορ. Στο μεγαλύτερο μέρος της φετινής σεζόν, οι λύσεις αυτές περνούν από τα πόδια του Τζουντ Μπέλιγχαμ, που προχθές πέρασε απαρατήρητος και δείχνει ότι χρειάζεται ξεκούραση. Μίλησε όμως η τεράστια κλάση του Τόνι Κρόος, που έβγαλε την εξωφρενική ασίστ στον Βινίσιους για το πρώτο γκολ, είχε τις περισσότερες παρεμβάσεις (98) στο ματς και τις περισσότερες πάσες (82) - με μόλις τρεις μη ολοκληρωμένες! Οταν αυτός κουράστηκε, μπήκε στον αγωνιστικό χώρο ο Λούκα Μόντριτς για να δημιουργήσει με δική του πάσα τη φάση που έφερε το κερδισμένο πέναλτι του Ροδρίγο.
Οι οπαδοί της Μπάγερν Μονάχου σίγουρα ενθουσιάστηκαν με την εξαιρετική εμφάνιση του Τζαμάλ Μουσιάλα και το υπέροχο γκολ του Λιρόι Σανέ, όμως θα χρειαστεί απόλυτη αυτοσυγκέντρωση από ολόκληρη την ομάδα επί 90 (ή και περισσότερα) λεπτά στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» για να πάρουν οι Βαυαροί την πρόκριση για τον τελικό του Λονδίνου.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας