Αθήνα, 20°C
Αθήνα
Αραιές νεφώσεις
20°C
21.2° 18.2°
1 BF
66%
Θεσσαλονίκη
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
19.9° 17.1°
3 BF
78%
Πάτρα
Ασθενείς βροχοπτώσεις
17°C
20.0° 16.6°
3 BF
81%
Ιωάννινα
Αραιές νεφώσεις
16°C
15.9° 15.9°
1 BF
67%
Αλεξανδρούπολη
Σποραδικές νεφώσεις
17°C
16.9° 16.9°
3 BF
77%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
18.2° 18.2°
3 BF
68%
Κοζάνη
Αυξημένες νεφώσεις
11°C
11.4° 11.4°
1 BF
87%
Αγρίνιο
Αυξημένες νεφώσεις
19°C
19.0° 19.0°
0 BF
71%
Ηράκλειο
Ασθενείς βροχοπτώσεις
20°C
19.8° 18.8°
5 BF
73%
Μυτιλήνη
Ελαφρές νεφώσεις
19°C
18.9° 18.8°
1 BF
55%
Ερμούπολη
Αραιές νεφώσεις
19°C
18.8° 18.8°
3 BF
60%
Σκόπελος
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
18.7° 18.7°
1 BF
68%
Κεφαλονιά
Ελαφρές νεφώσεις
20°C
19.9° 19.9°
3 BF
73%
Λάρισα
Αραιές νεφώσεις
15°C
14.9° 14.9°
0 BF
100%
Λαμία
Αραιές νεφώσεις
19°C
19.1° 17.8°
2 BF
62%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
19°C
18.8° 18.8°
5 BF
78%
Χαλκίδα
Ελαφρές νεφώσεις
21°C
20.8° 18.8°
2 BF
49%
Καβάλα
Ελαφρές νεφώσεις
20°C
19.9° 18.3°
2 BF
61%
Κατερίνη
Αραιές νεφώσεις
19°C
19.4° 19.4°
3 BF
74%
Καστοριά
Αραιές νεφώσεις
15°C
15.3° 15.3°
2 BF
68%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
fenerbahce-paiktes
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Murat Akbas/Dia Images via AP

Οι σουρεάλ καταστάσεις συνεχίζονται

Η Φενερμπαχτσέ είχε προειδοποιήσει ότι θα έβρισκε έναν ηχηρό τρόπο διαμαρτυρίας κατά του ποδοσφαιρικού κατεστημένου της Τουρκίας και το έπραξε προχθές. Στον αγώνα του Σούπερ Καπ κατά της Γαλατασαράι, παρέταξε την ομάδα Κ19 και έχοντας στον πάγκο τους βοηθούς προπονητές. Στόχος ήταν να ξεκινήσει το ματς και να αποχωρήσουν μετά την παρέλευση μόλις ενός λεπτού. Οπερ και εγένετο – ασχέτως αν στο 50ό δευτερόλεπτο πρόλαβε ο Μάουρο Ικάρντι να πετύχει γκολ για την Γαλατά...

Η σουρεάλ κατάσταση συνεχίστηκε. Οι παίκτες της «Τσιμπόμ» χειροκρότησαν ειρωνικά τους πιτσιρικάδες της Φενέρ που αποχωρούσαν για τα αποδυτήρια –οι περισσότεροι με σκυμμένο κεφάλι– και κατόπιν επιδόθηκαν σε... προπονητικό ματς με τους αναπληρωματικούς. Στο τέλος, ξέσπασαν σε πανηγύρια για τον άνευ κόπου τίτλο, που τους απονεμήθηκε στα χαρτιά με 3-0.

Στο γήπεδο βρισκόταν ο πρόεδρος της Φενερμπαχτσέ, Αλί Κοτς και μέλη της διοίκησης, που πλησίασαν τους ελάχιστους οπαδούς της ομάδας που έκαναν το ταξίδι 1.000 χλμ. από την Κωνσταντινούπολη στην Ούρφα, για να τους ευχαριστήσουν. Ο Κοτς είχε ποστάρει μια μακροσκελή ανακοίνωση στον επίσημο ιστότοπο του συλλόγου προαναγγέλλοντας την «εξέγερση» κατά των πολυάριθμων αδικιών που έχει υποστεί η ομάδα τα τελευταία 9 χρόνια.

Ενας από τους πολλούς λόγους για τους οποίους η Φενερμπαχτσέ επέλεξε να αποχωρήσει από το Σούπερ Καπ ήταν ότι απορρίφθηκε το αίτημά της να μεταφερθεί ο αγώνας σε άλλη ημερομηνία, καθώς την Πέμπτη έχει τον σημαντικότατο αγώνα με τον Ολυμπιακό για τα προημιτελικά του Κόνφερενς Λιγκ.

Οσο για την τιμωρία της; Σύμφωνα με πηγές από την τουρκική ομοσπονδία, αναμένονται αρχικά οι εκθέσεις του διαιτητή και του παρατηρητή του αγώνα, ώστε να δραστηριοποιηθεί το Πειθαρχικό Συμβούλιο. Το πιθανότερο είναι ότι θα της απαγορευτεί για τα επόμενα 1-2 χρόνια να διεκδικήσει το Σούπερ Καπ ακόμα και αν κατακτήσει το πρωτάθλημα ή το Κύπελλο Τουρκίας.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Οι σουρεάλ καταστάσεις συνεχίζονται

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας