Στον πρώτο επίσημο αγώνα της ως γηπεδούχου στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μοντζουίκ η Μπαρτσελόνα νίκησε δύσκολα την Κάδιθ με 2-0 χάρη στους Πέδρι (83’) και Φεράν Τόρες (90+4’).
Ο τερματοφύλακας της ανδαλουσιανής ομάδας, ο Χερεμίας Λεντέσμα, έκανε απίστευτες επεμβάσεις και κρατούσε την Κάδιθ μέσα στον αγώνα έως τα τελευταία λεπτά. Χρειάστηκε μια πάσα-μαχαιριά στην άμυνα των φιλοξενουμένων από τον Ιλκάι Γκιντογκάν προς τον Πέδρι, για να καταφέρει η Μπαρτσελόνα να ανοίξει το σκορ και να μετατρέψει την κυριαρχία της σε γκολ. Ηταν η πρώτη νίκη των «μπλαουγράνα» στη φετινή Πριμέρα Ντιβισιόν μετά το 0-0 της πρεμιέρας στην έδρα τής Χετάφε.
Παρά το τρίποντο πάντως στη διοίκηση του καταλανικού συλλόγου υπάρχει προβληματισμός με τα πολλά άδεια καθίσματα στις εξέδρες. Η Μπαρτσελόνα φέτος έχει μετακομίσει από το «Καμπ Νου» των περίπου 100.000 θεατών λόγω εργασιών. Θα περάσει τη σεζόν -και μεγάλο μέρος της επόμενης- στο Ολυμπιακό Στάδιο της Βαρκελώνης, που έχει τη μισή χωρητικότητα. Προχθές βρέθηκαν στις εξέδρες για το ματς με την Κάδιθ λιγότερα από 38.000 άτομα. Μόλις 17.550 άτομα ενδιαφέρθηκαν να ανανεώσουν το εισιτήριο διαρκείας τους -και οι λόγοι είναι πολλοί.
Κατ’ αρχάς η πρόσβαση στο στάδιο δεν είναι εύκολη. Βρίσκεται μακριά από την κοντινότερη στάση του μετρό και επίσης ο σύλλογος και οι δημοτικές αρχές έχουν απαγορεύσει στα αυτοκίνητα να πλησιάζουν. Η ανηφόρα με τα πόδια στον λόφο του Μοντζουίκ δεν είναι εύκολη, ειδικά με συνθήκες σαν τις προχθεσινές (υπό τον έντονο ήλιο) όσο και τον χειμώνα -πρόκειται για το πιο κρύο σημείο της πόλης και με έντονους ανέμους.
Οπότε οι περισσότεροι οπαδοί της Μπαρτσελόνα αποφάσισαν να μην ανανεώσουν το εισιτήριο διαρκείας τους και απλώς να επιλέγουν τα παιχνίδια στα οποία θα κάνουν την έξτρα προσπάθεια (και το έξοδο) για να φτάσουν στο Μοντζουίκ.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας