Με ένα γκολ και μία ασίστ πανηγύρισε το ντεμπούτο του στην Μπουντεσλίγκα ο Χάρι Κέιν, οδηγώντας την Μπάγερν Μονάχου σε εντυπωσιακή νίκη με 4-0 επί της Βέρντερ στη Βρέμη. Ο 30χρονος αρχηγός της Εθνικής Αγγλίας ταίριαξε σαν γάντι στο 4-2-3-1 των Βαυαρών, επιδεικνύοντας όχι μόνο την εκτελεστική του δεινότητα αλλά και τη διαρκή κίνησή του μέσα και γύρω από την περιοχή.
Ετσι «σέρβιρε» τον Σανέ για το 1-0 (4’). Στο 74’ από πάσα του Ντέιβις, ο Κέιν σημείωσε το πρώτο του γκολ στην Μπουντεσλίγκα. Το σκορ διεύρυναν στα τελευταία λεπτά ο Σανέ με το δεύτερο τέρμα του (90’) και ο Τελ (90+4’) από τη δεύτερη ασίστ του Ντέιβις. Κάπως έτσι η Μπάγερν άφησε πίσω της την απώλεια του Σούπερ Καπ από τη Λιψία και μπήκε με το «δεξί» στην Μπουντσελίγκα. «Είχα λίγο τρακ πριν μπω στον αγωνιστικό χώρο. Νέο περιβάλλον, νέα ατμόσφαιρα... Είμαι όμως ενθουσιασμένος που ξεκίνησα τη σεζόν με τη νέα μου ομάδα, έναν τεράστιο σύλλογο», δήλωσε ο Χάρι Κέιν μετά τον αγώνα.
Παρά το ευρύ σκορ, η ομάδα του Τόμας Τούχελ είναι τυπικά δεύτερη στην κατάταξη. Ας όψεται το 5-0 επί της Μπόχουμ που πέτυχε η Στουτγάρδη, χωρίς τον Ντίνο Μαυροπάνο πλέον που έφυγε για τη Γουέστ Χαμ. Μια εντυπωσιακή πρεμιέρα για τους Σουηβούς, που πέρσι έφτασαν μόλις μία ανάσα από τον υποβιβασμό.
Η Ουνιόν Βερολίνου, η περσινή αποκάλυψη που φέτος θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην ιστορία της στο Τσάμπιονς Λιγκ, επιβεβαίωσε ότι συνεχίζει με την ίδια ορμή: 4-1 επί της Μάιντς, με χατ τρικ (όλα κεφαλιές) του Μπέρενς.
Εντύπωση έκανε το 3-2 της Λεβερκούζεν επί της Λιψίας, που προερχόταν από το 3-0 επί της Μπάγερν στο Σούπερ Καπ. Τα τέρματα των «ασπιρίνων» πέτυχαν οι Φρίμπονγκ, Τάα και Βιρτς (με υπέροχη λόμπα) και, παρά τις απαντήσεις των Ολμο και Οπέντα, η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο έδειξε ικανή να πρωταγωνιστήσει φέτος.
Το πιο τρελό ματς της αγωνιστικής έγινε στη Βαυαρία. Η Αουγκσμπουργκ βρέθηκε να χάνει από την Γκλάντμπαχ με 0-2 και 1-3, ισοφάρισε στο τέλος του α’ μέρους σε 3-3, προηγήθηκε στο 76’ με 4-3 και όλα έδειχναν ότι θα έπαιρνε το τρίποντο. Ομως ο Τσβαντσάρα με πέναλτι στο 90+7’ έδωσε τον αναπάντεχο βαθμό στα «πουλάρια» και εκτόξευσε τον μέσο όρο γκολ της πρώτης αγωνιστικής σε 3,78 τέρματα ανά ματς!
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας