Αθήνα, 20°C
Αθήνα
Αυξημένες νεφώσεις
20°C
20.7° 16.9°
2 BF
65%
Θεσσαλονίκη
Σποραδικές νεφώσεις
21°C
22.4° 19.9°
4 BF
58%
Πάτρα
Αραιές νεφώσεις
21°C
22.7° 20.5°
3 BF
67%
Ιωάννινα
Σποραδικές νεφώσεις
21°C
20.9° 20.9°
3 BF
52%
Αλεξανδρούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
23°C
22.9° 22.9°
3 BF
49%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
23°C
23.2° 23.2°
0 BF
50%
Κοζάνη
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
17.4° 17.4°
1 BF
45%
Αγρίνιο
Αυξημένες νεφώσεις
22°C
21.5° 21.5°
2 BF
64%
Ηράκλειο
Ασθενείς βροχοπτώσεις
19°C
20.8° 18.8°
5 BF
77%
Μυτιλήνη
Ελαφρές νεφώσεις
17°C
18.9° 17.2°
2 BF
64%
Ερμούπολη
Σποραδικές νεφώσεις
21°C
21.4° 21.4°
5 BF
46%
Σκόπελος
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
18.7° 18.7°
2 BF
77%
Κεφαλονιά
Σποραδικές νεφώσεις
20°C
19.9° 19.9°
3 BF
77%
Λάρισα
Σποραδικές νεφώσεις
22°C
21.9° 21.9°
2 BF
49%
Λαμία
Αυξημένες νεφώσεις
21°C
21.0° 18.9°
3 BF
61%
Ρόδος
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
18.8° 18.8°
4 BF
84%
Χαλκίδα
Θύελλα
23°C
22.8° 22.8°
2 BF
37%
Καβάλα
Σποραδικές νεφώσεις
20°C
20.3° 20.3°
3 BF
56%
Κατερίνη
Αυξημένες νεφώσεις
22°C
21.9° 21.9°
3 BF
62%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
19°C
19.1° 19.1°
0 BF
57%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
EPA/ROBERT GHEMENT

Εμβολιάστηκες; Τιμωρία!

Στα χρόνια της πανδημίας έχουμε ακούσει διάφορες «θεωρίες», που παρακάμπτουν την επιστήμη, από διάφορους άσχετους, οι οποίες θα προκαλούσαν γέλιο, αν δεν ήταν επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία.

Αλλη μια τέτοια μάς έρχεται από το Βουκουρέστι. Η Ρουμανία είναι η δεύτερη χώρα (κάτω από τη Βουλγαρία) με το χαμηλότερο ποσοστό εμβολιασμών στην Ευρώπη, οπότε καταλαβαίνει κανείς τι πιστεύουν εκεί οι περισσότεροι άνθρωποι και πόσοι «ψεκασμένοι» υπάρχουν.

Σε χθεσινή του συνέντευξη ο πρόεδρος της Στεάουα, Τζίτζι Μπεκάλι, πήρε μια απόφαση που δεν έχουμε ξανακούσει. Καταρχάς, πριν μπούμε στο ψητό, να αναφέρουμε πως ο Μπεκάλι είναι ένας τύπος παρορμητικός και φωνακλάς, για να το πούμε κομψά, που βασικά έχει απασχολήσει μπόλικες φορές τα ΜΜΕ (αλλά και τις Αρχές) για τους λάθος λόγους. Συλλήψεις, περιστατικά βίας, αλλά και ακροδεξιές απόψεις για θέματα όπως το μεταναστευτικό και η ομοφυλοφιλία. Καταλαβαίνετε…

Χθες, λοιπόν, είπε ότι τιμωρεί και θέτει εκτός ομάδας όλους τους εμβολιασμένους παίκτες της Στεάουα! Ο Μπεκάλι είναι ιδιοκτήτης της μεγαλύτερης ομάδας της Ρουμανίας και εσχάτως βρήκε τι φταίει για τις πρόσφατες κακές εμφανίσεις:

«Ο εμβολιασμός καθιστά τους ανθρώπους λιγότερο ανθεκτικούς. Χωρίς δύναμη και αντοχές. Μπορεί να γελάτε με αυτό που λέω, αλλά είναι αλήθεια. Και σας μιλάω επιστημονικά» τόνισε ο Μπεκάλι, αφήνοντας τους πάντες άναυδους με αυτή τη… θεωρία. «Στο παιχνίδι με τη Ραπίντ Βουκουρεστίου οι παίκτες έπαιζαν σαν κοιμισμένοι μέσα στο γήπεδο. Είναι ξεκάθαρο πως όλοι οι εμβολιασμένοι χάνουν τη δύναμή τους. Δείτε τον Ντεάκ, που είναι ο βασικός μας εξτρέμ. Ηταν ταχύτατος, αλλά μετά το εμβόλιο δεν είναι πια». Οι ισχυρισμοί του παραλόγου συνεχίστηκαν, με την ατάκα «οι περισσότεροι που πεθαίνουν στα νοσοκομεία είναι εμβολιασμένοι».

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μπεκάλι ασχολείται με το συγκεκριμένο θέμα. Τον περασμένο Οκτώβριο είχε απαγορεύσει στους ποδοσφαιριστές του να εμβολιαστούν. «Καλύτερα μια σφαίρα στο κεφάλι παρά το εμβόλιο» είχε πει τότε, αλλά αρκετά μέλη της Στεάουα προφανώς φέρθηκαν συνετά και δεν τον άκουσαν.

Οπως είναι γνωστό, συνήθως δεν έχει σημασία τι λέει κάποιος, αλλά ποιος το λέει. Και ο Μπεκάλι είναι ένα πρόσωπο μεγάλης αναγνωρισιμότητας στη Ρουμανία. Πέρα από τις επιχειρήσεις του και την πιο δημοφιλή ομάδα της χώρας, έχει κατέβει ουκ ολίγες φορές για πρόεδρος, αλλά και για δήμαρχος Βουκουρεστίου. Με κάτι λούμπεν εθνικιστικά σχήματα και με μεγάλη αποτυχία.

Είναι, όμως, δημόσιο πρόσωπο. Οπότε η κυβέρνηση έσπευσε να του απαντήσει με μια επίσημη ανακοίνωση: «Οι εμβολιασμένοι ποδοσφαιριστές δεν χάνουν τις δυνάμεις τους. Δεν υπάρχει καμία επιστημονική μελέτη που να το αναφέρει αυτό. Αντίθετα, υπάρχουν μελέτες που λένε ότι αν ένας αθλητής προσβληθεί από κορονοϊό, μπορεί να επηρεαστεί αρνητικά ακόμη και μακροπρόθεσμα. Σας παρακαλούμε να μείνετε ασφαλείς, υγιείς για να απολαμβάνετε το ποδόσφαιρο. Και κυρίως να ενημερώνεστε από έγκυρες και επίσημες ιατρικές πηγές».

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Εμβολιάστηκες; Τιμωρία!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας