Εχει γίνει... καθημερινότητα για την Τσέλσι. Να παίρνει σημαντικές νίκες ή προκρίσεις με γκολ του Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς. Διότι το Σάββατο, οι «μπλε» τα βρήκαν σκούρα στο Μπέρμιγχαμ από την Αστον Βίλα. Και χρειάστηκε ένα ακόμη γκολ του Σέρβου πανύψηλου δεξιού μπακ για να φύγουν με τη νίκη 2-1.
Το ματς έληξε, με τον Ζοσέ Μουρίνιο να πανηγυρίζει έξαλλα. Διότι το Σάββατο η αγωνιστική έκρινε το μισό πρωτάθλημα. Οχι μόνο επειδή νίκησαν οι Λονδρέζοι. Κυρίως γιατί «γκέλαρε» η Μάντσεστερ Σίτι. Μέσα στο «Ετιχάντ», με αντίπαλο τη Χαλ, μια ομάδα που παλεύει να αποφύγει τον υποβιβασμό και είναι στην επικίνδυνη ζώνη. Η ομάδα του Πελεγκρίνι, λοιπόν, όχι μόνο δεν νίκησε, αλλά στο 90’ μπόρεσε να αποφύγει την ήττα, καθώς ο Μίλνερ ήταν αυτός που ισοφάρισε σε 1-1. Η διαφορά μεταξύ των δύο προπορευόμενων μεγάλωσε στους επτά βαθμούς και τώρα δύσκολα θα αλλάξει κάτι.
Πέρα από τα ματς τίτλου, η 24η αγωνιστική είχε δύο τοπικά ντέρμπι που ίσως κρίνουν πολλά για την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Στο Βόρειο Λονδίνο, η Αρσεναλ προηγήθηκε με 1-0 της Τότεναμ, όμως έπεσε πάνω σε... τσουνάμι. Δύο γκολ του καταπληκτικού Χάρι Κέιν μετουσίωσαν σε νίκη την εξαιρετική παρουσία των «Σπερς», που πραγματοποίησαν την καλύτερη φετινή τους εμφάνιση και θα μπορούσαν να επικρατήσουν με ακόμη μεγαλύτερο σκορ.
Στο Λίβερπουλ, η Εβερτον ήταν γηπεδούχος, αλλά οι «κόκκινοι» επέβαλαν το παιχνίδι τους μέσα στο «Γκούντισον Παρκ». Σε ένα ματς, σχεδόν μονότερμα, η Λίβερπουλ έμεινε στο 0-0, με την πικρή γεύση της -ποδοσφαιρικής- αδικίας. Με αυτό το αποτέλεσμα, έχασε την ευκαιρία να μείνει κοντά στην πρώτη τετράδα. Αν μη τι άλλο, θα το παλέψει πάντως...
Κατά τα λοιπά, η σύνθεση των ομάδων που εξασφαλίζουν τώρα την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν άλλαξε. Ομως, είχαμε «τράμπα» στον βαθμολογικό πίνακα. Η Σαουθάμπτον πέρασε εκ νέου τρίτη, αφού νίκησε με 1-0 την Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς, χάρη σε γκολ του Μανέ στις καθυστερήσεις. Στο ίδιο ακριβώς χρονικό σημείο πέτυχε γκολ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χθες, αλλά αρκούσε μόνο για να ισοφαριστεί η εντυπωσιακή Γουέστ Χαμ (1-1 με σκόρερ τον Μπλιντ). Ο Λουίς Φαν Χάαλ παρέταξε άκρως επιθετικό σχήμα με Φαν Πέρσι - Φαλκάο στην επίθεση, αλλά απέτυχε παταγωδώς. Η Γιουνάιτεντ δεν έχασε χάρη στον τερματοφύλακα Ντε Χέα, που έκανε σωρεία επεμβάσεων για μία ακόμη φορά.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας