Αθήνα, 18°C
Αθήνα
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
18.7° 15.8°
2 BF
58%
Θεσσαλονίκη
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
16.6° 13.8°
1 BF
81%
Πάτρα
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
16.6° 14.9°
2 BF
80%
Ιωάννινα
Αυξημένες νεφώσεις
7°C
6.9° 6.9°
0 BF
100%
Αλεξανδρούπολη
Αίθριος καιρός
9°C
8.9° 8.9°
3 BF
87%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
15.4° 15.4°
1 BF
74%
Κοζάνη
Αραιές νεφώσεις
9°C
9.4° 9.4°
0 BF
93%
Αγρίνιο
Αυξημένες νεφώσεις
14°C
13.9° 13.9°
1 BF
90%
Ηράκλειο
Σποραδικές νεφώσεις
17°C
16.9° 15.5°
1 BF
59%
Μυτιλήνη
Αίθριος καιρός
15°C
15.0° 13.9°
2 BF
72%
Ερμούπολη
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
18.4° 18.4°
3 BF
55%
Σκόπελος
Αυξημένες νεφώσεις
16°C
15.7° 15.7°
2 BF
74%
Κεφαλονιά
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
18.1° 18.1°
2 BF
40%
Λάρισα
Ελαφρές νεφώσεις
11°C
10.9° 10.9°
0 BF
100%
Λαμία
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
16.7° 15.5°
1 BF
72%
Ρόδος
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
18.2° 17.8°
3 BF
79%
Χαλκίδα
Αραιές νεφώσεις
14°C
14.4° 13.8°
0 BF
71%
Καβάλα
Σποραδικές νεφώσεις
17°C
16.6° 11.3°
2 BF
78%
Κατερίνη
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
14.9° 14.9°
1 BF
79%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
10°C
10.2° 10.2°
1 BF
90%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
wakeup-grigonic
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Γουόκαπ και Γκριγκόνις στα περσινά τελικά του πρωταθλήματος. Φέτος παραμένουν στα... πιτς | EUROKINISSI

Οι απουσίες-θηλιά μιας «σίγουρης» επιτυχίας

Απρόβλεπτο εμπόδιο στην Ευρωλίγκα τα γεμάτα... αναρρωτήρια Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού.

Για κάθε μπασκετικό.... χρησμό που έρχεται «ελαφρά τη καρδία», προτού εκκινήσει μία αγωνιστική περίοδος, υπάρχει και ένας τραυματισμός που μπορεί να διαφοροποιήσει κάθε πιθανή πρόβλεψη, κάθε προσδοκία, κάθε υπερφίαλη ή λογική πεποίθηση.

Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός δεν θα μπορούσαν να διαφύγουν από τον άγραφο κανόνα. Από την αρχή της σεζόν, λογίζονταν ως τα απόλυτα φαβορί για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας. Χωρίς καν να είναι γνωστή τότε, πριν από το πρώτο τζάμπολ, η χώρα που θα τελεστεί το Final Four.

Προτού καν οι ομάδες πατήσουν το παρκέ (ή το glass floor) έμοιαζε ως «ευχή και κατάρα»: oι δυο «αιώνιοι» θα ελέγχουν (μπασκετικά) την Ευρωλίγκα! Μόνο που όσο κυλούν οι αγωνιστικές, ενισχύθηκε περισσότερο η «κατάρα» και λιγότερο η «ευχή», αφού οι απανωτοί τραυματισμοί έχουν υποχρεώσει τις δύο ομάδες να αλλάξουν τα πλάνα τους. Και να κάνουν μεταγραφές που δεν υπολόγιζαν.

Η ταλαιπωρία των «πρασίνων»

Ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα που ταλαιπωρήθηκε στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν. Εχασε πρώτα τον Μάριους Γκριγκόνις με πρόβλημα στη μέση, το οποίο χρειάστηκε επέμβαση για να λυθεί. Ο Λιθουανός μάλιστα δεν έχει επιστρέψει ακόμα στην αγωνιστική δράση, έχοντας χάσει 28 αγώνες της Ευρωλίγκας.

Στη συνέχεια, ο Παναθηναϊκός είδε τον Ματίας Λεσόρ να παθαίνει κάταγμα περόνης! Η αρχική πρόβλεψη αναφέρει απουσία τεσσάρων μηνών, με τον Γάλλο σέντερ να έχει χάσει ήδη 15 αναμετρήσεις και τον προπονητή του, Εργκίν Αταμάν, να αναφέρει ότι γίνεται αγώνας δρόμου για να προλάβει τα playoffs!

Λίγο αργότερα από τον τραυματισμό του Λεσόρ, ήρθε και εκείνος του Ομέρ Γιουρτσεβέν. Ενα μικρό κάταγμα στο πόδι του, στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, έκανε τον Τούρκο σέντερ να χάσει 10 αναμετρήσεις, προτού επιστρέψει στον αγώνα με την Παρί την περασμένη εβδομάδα.

Το σύνολο των χαμένων αγώνων φτάνει στους 53!

Από τον Ράιτ στον Γουόκαπ

Οσο για τον Ολυμπιακό; Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν και αυτοί σοβαρά προβλήματα, αλλά εντελώς διαφορετικά απ’ αυτά του «αιώνιου» αντιπάλου.

Η πιο σημαντική απουσία, όσον αφορά τα χαμένα παιχνίδια, είναι του Μόουζες Ράιτ. Μπορεί ο Αμερικανός να λογίζεται ως ο τρίτος σέντερ του Ολυμπιακού, αλλά η απουσία του (19 ματς) λόγω ενός σοβαρού προβλήματος «έδωσε» περισσότερα λεπτά και επιβάρυνε τους Μουσταφά Φαλ και Νίκολα Μιλουτίνοφ. Ηδη ο Σέρβος έχει χάσει 8 φετινές αναμετρήσεις και αναμένεται να χάσει τουλάχιστον ακόμα μία. Αν θελήσουμε να βάλουμε και μία... ταμπέλα στην απουσία του Τόμας Γουόκαπ, τότε αυτή είναι η πλέον κομβική για τους Πειραιώτες. Ο Γουόκαπ αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα με τη μέση του, αποφασίστηκε η συντηρητική αντιμετώπισή του με θεραπεία και πλέον ο Αμερικανός, με το ελληνικό διαβατήριο, μετράει 12 απουσίες! Το σύνολο των χαμένων «ερυθρόλευκων» αγώνων φτάνει στους 39.

Οι δύο ομάδες, πέρα από τους σοβαρούς τραυματισμούς, αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα, με πιο πρόσφατα αυτά των Λούκα Βιλντόζα, Μουσταφά Φαλ για τον Ολυμπιακό και του Ιωάννη Παπαπέτρου για τον Παναθηναϊκό.

Κόντρα στον Παναθηναϊκό το Περιστέρι

Το Περιστέρι πήρε τη νίκη στο «Nick Galis Hall» απέναντι στον Αρη (83-78), μολονότι έχασε διαφορά 19 πόντων και θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό στα playoffs. Ο Αρης (Κούπερ 18 π., Ουίλις 15 π., Τζούιστον 15 π.) κατάφερε να ισοφαρίσει σε 78-78 (1:58 πριν το τέλος), αλλά το Περιστέρι με ηγέτη τον Σι Τζέι Χάρις (18 π., 5 ασίστ) τα έκανε όλα σωστά και έφτασε στη νίκη που οδηγεί την ομάδα του Γιώργου Λιμνιάτη (Εντι 16 π., Ζούγρης 13 π.) στα playoffs και εκείνη του Νίκου Βετούλα στα playout, μαζί με το Λαύριο, τον Κολοσσό Ρόδου και το Μαρούσι.

Τα ζευγάρια των playoffs στον 1ο γύρο: Παναθηναϊκός – Περιστέρι, Ολυμπιακός – Πανιώνιος, ΑΕΚ – ΠΑΟΚ, Προμηθέας – Καρδίτσα.

Μένει Καταλανός ο Πάντερ

Ο Κέβιν Πάντερ ανανέωσε με την Μπαρτσελόνα για τα τρία επόμενα χρόνια, έναντι 4 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως, με τον Αμερικανό γκαρντ να παραμένει στη Βαρκελώνη μέχρι το 2028.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Οι απουσίες-θηλιά μιας «σίγουρης» επιτυχίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας