Πάτησε Ελλάδα χθες το μεσημέρι ο Λευτέρης Πετρούνιας αγκαλιά με το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στους κρίκους στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής στη Γαλλία. Μαζί του ο «χάλκινος» Βλάσης Μάρας και η Βάσω Μιλλούση, η οποία δεν κατάφερε να διακριθεί. Η selfie επιβάλλεται...
«Από άλλο πλανήτη!»
Για τις πιο «χτυπητές» διαφορές ανάμεσα στο ελληνικό και το πορτογαλικό πρωτάθλημα μίλησε στην ιστοσελίδα «maisfutebol» ο Βίτορ Περέιρα, μετά τις πρώτες εμπειρίες του στον πάγκο του Ολυμπιακού.
«Εδώ οι άνθρωποι είναι πολύ συναισθηματικοί. Η αντιπαλότητα φτάνει στα άκρα. Σκεφτόμουν ότι η αντιπαλότητα της Μπενφίκα με την Πόρτο άγγιζε τα όρια του παραλόγου, αλλά αυτό που γίνεται στην Ελλάδα είναι από άλλο πλανήτη. Το γεγονός και μόνο ότι οπαδοί δεν μπορούν να πάνε σε έδρα αντιπάλου, αποκαλύπτει πώς λειτουργούν τα πράγματα», είπε ο Περέιρα και υπογράμμισε ακόμη:
«Τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ έγιναν υπό άθλιες συνθήκες. Σε κάποια γήπεδα φαίνεται ότι μερικές φορές δεν υπάρχουν κανόνες. Μπήκαν οπαδοί στον αγωνιστικό χώρο επειδή ο αντίπαλος πέτυχε γκολ; Δεν θα το ξεχάσω ποτέ αυτό! Οταν, λοιπόν, αντιμετωπίζεις τέτοιες συνθήκες, πρέπει να αποδείξεις ότι είσαι καλύτερος. Κι εμείς αυτό κάναμε».
«Πολλά ματς σε λίγο χρόνο»
Και σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι της ιστορίας;
Ο Περέιρα επισήμανε ότι «τα δύο πρωταθλήματα που κατακτήσαμε με την Πόρτο κρίθηκαν σε λεπτομέρειες κόντρα σε μια σπουδαία Μπενφίκα. Οταν την προτελευταία σεζόν αντιμετωπίσαμε την Μπενφίκα σε ένα παιχνίδι το οποίο κρίθηκε από το γκολ του Κέλβιν, οι δύο ομάδες ήταν αήττητες. Στο τέλος, αυτό που έκανε τη διαφορά ήταν αυτή η νίκη μας κόντρα στην Μπενφίκα. Την προηγούμενη σεζόν, επίσης, η διαφορά μας ήταν μόνο δύο ήττες. Γι’ αυτό τον λόγο, η Μπενφίκα ήταν ένας σπουδαίος αντίπαλος».
Επίσης, σε ό,τι αφορά τον πρώτο του τίτλο με τον Ολυμπιακό, υπογράμμισε: «Η ομάδα αντέδρασε πολύ καλά στον ερχομό μας και προσαρμόστηκε στον τρόπο παιχνιδιού που θέλαμε. Στην αρχή δεν ήταν εύκολο.
Είχαμε πολλά συνεχόμενα παιχνίδια και λίγο χρόνο για προπονήσεις ώστε να εφαρμόσουμε τις ιδέες μας. Στη συνέχεια, όμως, καταφέραμε να ισορροπήσουμε. Κάναμε καλή δουλειά και η ομάδα έδειξε ότι είναι καλύτερη από τους αντιπάλους μας».
Ανεπηρέαστοι δικαστές
Ενα από τα επιχειρήματα του υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή, που με το νομοσχέδιό του καθιερώνει την υποχρέωση της ΕΠΟ να βάζει δικαστικούς και όχι δικηγόρους για αθλητικούς δικαστές, είναι ότι ο δικαστής θεωρείται άμεμπτος -άρα μπορεί να κρίνει ανεπηρέαστα την κάθε υπόθεση.
Στον ειδικό ανακριτή Διαφθοράς, Γιώργο Ανδρεάδη, απολογήθηκε χθες ο Χαρίλαος Ζυγογιάννης, πρώην μέλος της Πειθαρχικής Επιτροπής της Football League. Του απαγγέλθηκε η κατηγορία της δωροδοκίας με σκοπό την αλλοίωση αποτελέσματος και του επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο.
Ο Χαρίλαος Ζυγογιάννης είναι επίτιμος αντεισαγγελέας Εφετών, ενώ κατηγορούμενοι στην ίδια υπόθεση για την ύπαρξη «εγκληματικής οργάνωσης» στο ποδόσφαιρο είναι και άλλοι δικαστικοί-αθλητικοί δικαστές. Για να ξέρουμε τι γίνεται και τι λέμε...
Αφησε, πάντως, ο Κοντονής ένα μικρό παράθυρο να κάνει πίσω στις διατάξεις του νόμου του που δεν θέλει η FIFA. Να αρχίσει να τις μαζεύει μία μία και με το μαλακό, καθώς θα εξελίσσεται η συζήτηση στη Βουλή ως αποτέλεσμα της συζήτησης που θα γίνεται εκεί.
Ετσι νομίζει ότι θα φανεί συναινετικός και δεν θα εκτεθεί. Νομίζει...
Τι θα απαντήσουν
Η ΠΑΕ Ολυμπιακός έχει δώσει ογκωδέστατο φάκελο στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού με δημοσιεύματα και δηλώσεις, που επιβεβαιώνουν τη διοικητική σχέση της ΑΕΚ με τον Δημήτρη Μελισσανίδη.
Στην ΑΕΚ έχουν λάβει γνώση του φακέλου, έχουν κληθεί να δώσουν εξηγήσεις και ζήτησαν και πήραν αναβολή για τις 6 Μαΐου.Να θυμίσουμε πως ο Ολυμπιακός ζητάει να βγει η ΑΕΚ από το κουπόνι του ΟΠΑΠ. Τι θα απαντήσουν από την «Ενωση»; Δεν θα υπάρχει κάποια έκπληξη, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας.
Στοιχεία που να επιβεβαιώνουν ότι ο Μελισσανίδης έχει κάποια διοικητική ή μετοχική σχέση με την ΠΑΕ δεν υπάρχουν. Αρα, κατά την ΠΑΕ, δεν υπάρχει και ασυμβίβαστο, ούτε θέμα «κακής σύνθεσης» της εταιρείας, οπότε δεν συντρέχει λόγος να βγει η ομάδα από το κουπόνι του ΟΠΑΠ.
Στο «οπλοστάσιο» της ΑΕΚ και η έγκριση της μετοχικής σύνθεση της ΠΑΕ από την ΕΕΑ το καλοκαίρι.
Από τους καλύτερους στον κόσμο
Οι παίκτες με τους οποίους έχει συνεργαστεί στο παρελθόν, με πρώτο τον άλλοτε παίκτη του Παναθηναϊκού, Ντρου Νίκολας, έσπευσαν να συγχαρούν τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς που κατάφερε να οδηγήσει τη Φενερμπαχτσέ, για πρώτη φορά στην ιστορία της, σε φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας.
Ο «Ζοτς», ο οποίος παρεμπιπτόντως ετοιμάζεται για το 14ο φάιναλ φορ της προπονητικής του καριέρας, είναι ο πολυνίκης της διοργάνωσης, αφού έχει ήδη κατακτήσει οκτώ τρόπαια με τέσσερις διαφορετικές ομάδες.
Από ένα με την Παρτίζαν (1992), την Μπανταλόνα (1994) και τη Ρεάλ Μ. (1995) και πέντε με τον Παναθηναϊκό (2000, 2002, 2007, 2009, 2011). Ιδού λοιπόν (πάνω)το tweet που ανέβασε ο Ντρου Νίκολας, ο οποίος συμμετείχε στην κατάκτηση των δύο τελευταίων ευρωπαϊκών τίτλων του Παναθηναϊκού, το 2009 στο Βερολίνο και το 2011 στη Βαρκελώνη, εγκατέλειψε την ενεργό δράση το 2013 λόγω τραυματισμού και πλέον εργάζεται ως αναλυτής του κολεγιακού πρωταθλήματος των ΗΠΑ στο φημισμένο δίκτυο TCS - Total College Sports.
Το «εγώ» «εμείς»
Οι μπηχτές του Πράνιτς για την αποδέσμευση του συμπατριώτη του Τούντορ δεν αφορούσαν προσωπικά τον Γιάννη Αναστασίου. Είχαν, ωστόσο, άσχημο αντίκτυπο στον Παναθηναϊκό.
Κι αν το ζητούμενο είναι το «εγώ» του καθενός και όχι το «εμείς», τότε δουλειά δεν γίνεται. Είτε θα ενεργούν άπαντες με γνώμονα το συμφέρον του συλλόγου, είτε θα κοιτάζουν την πάρτη τους και στο τέλος θα γίνεται μια τρύπα στο νερό. Τόσο απλά.
Το στράβωμα του Μάρκους
Πράγματι ο Μάρκους Μπεργκ εκνευρίστηκε από την αλλαγή του στην Κομοτηνή και δυσφόρησε για τη θέση στην οποία τον χρησιμοποίησε ο Αναστασίου, δηλαδή αριστερά στην επίθεση και όχι στο κέντρο της.
Συμβαίνει παντού, άλλωστε, σε μια δουλειά κάποιος να στραβώσει με τον διπλανό του ή τον προϊστάμενό του κάποια στιγμή. «Μούτρα» γίνονταν, γίνονται και θα γίνονται. Το σημαντικό είναι, ωστόσο, ότι η μεταξύ τους σχέση δεν είναι στο «κόκκινο» και ήδη από χθες οι δυο τους μίλησαν και δόθηκαν εξηγήσεις. Ο Σουηδός, άλλωστε, αναγνωρίζει ότι ο Αναστασίου τον έφερε στο «τριφύλλι», τον έχρισε ηγέτη στην ομάδα και τον βοήθησε στο εμφατικό restart της καριέρας του.
Ο «καλύτερος»
Οταν δεν έρχονται οι νίκες, οι καλύτεροι παίκτες είναι αυτοί που δεν παίζουν, αναφέρει ένας από τους άγραφους νόμους του ποδοσφαίρου.
Στην περίπτωση του Ντίνα, ωστόσο, η «εξαφάνισή» του εγείρει μεγάλα ερωτήματα, από τη στιγμή που δεν υπάρχει κάποιο παράπτωμα και οι λόγοι είναι αγωνιστικοί. Διότι χειρότερα από τον Μπαϊράμι, τον Μέντες και τον Μπούι, που πήραν ευκαιρίες από το πουθενά, δύσκολα θα ήταν. Το πλέον εύλογο ερώτημα, ωστόσο, είναι με ποια κριτήρια άραγε ανανέωσε το συμβόλαιό του, αφού «δεν κάνει»;
Το ταξίδι
Ενα ταξίδι του Μιλοβάνοβιτς στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ίσως… φωτίσει πολλά για τους στόχους της ΑΕΚ στην άμυνα. Θυμίζουμε πως η βασική αναζήτηση αφορά αριστεροπόδαρο στόπερ. Θα ήταν όμως πολύ καλύτερα, αν αποδεδειγμένα ο ίδιος παίκτης μπορεί να παίξει και αριστερό μπακ. Και ο στόχος αυτού του ταξιδιού μάλλον ανταποκρίνεται σε αυτές τις προϋποθέσεις. Οχι. Αυτήν τη φορά δεν θα είναι εκτός Ευρώπης το ταξίδι. Ομως αυτό δεν πάει να πει πως αφορά αναγκαστικά και Ευρωπαίο στην καταγωγή ποδοσφαιριστή.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας