Αθήνα, 20°C
Αθήνα
Αραιές νεφώσεις
20°C
21.2° 18.2°
1 BF
66%
Θεσσαλονίκη
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
19.9° 17.1°
3 BF
78%
Πάτρα
Ασθενείς βροχοπτώσεις
17°C
20.0° 16.6°
3 BF
81%
Ιωάννινα
Αραιές νεφώσεις
16°C
15.9° 15.9°
1 BF
67%
Αλεξανδρούπολη
Σποραδικές νεφώσεις
17°C
16.9° 16.9°
3 BF
77%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
18.2° 18.2°
3 BF
68%
Κοζάνη
Αυξημένες νεφώσεις
11°C
11.4° 11.4°
1 BF
87%
Αγρίνιο
Αυξημένες νεφώσεις
19°C
19.0° 19.0°
0 BF
71%
Ηράκλειο
Ασθενείς βροχοπτώσεις
20°C
19.8° 18.8°
5 BF
73%
Μυτιλήνη
Ελαφρές νεφώσεις
19°C
18.9° 18.8°
1 BF
55%
Ερμούπολη
Αραιές νεφώσεις
19°C
18.8° 18.8°
3 BF
60%
Σκόπελος
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
18.7° 18.7°
1 BF
68%
Κεφαλονιά
Ελαφρές νεφώσεις
20°C
19.9° 19.9°
3 BF
73%
Λάρισα
Αραιές νεφώσεις
15°C
14.9° 14.9°
0 BF
100%
Λαμία
Αραιές νεφώσεις
19°C
19.1° 17.8°
2 BF
62%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
19°C
18.8° 18.8°
5 BF
78%
Χαλκίδα
Ελαφρές νεφώσεις
21°C
20.8° 18.8°
2 BF
49%
Καβάλα
Ελαφρές νεφώσεις
20°C
19.9° 18.3°
2 BF
61%
Κατερίνη
Αραιές νεφώσεις
19°C
19.4° 19.4°
3 BF
74%
Καστοριά
Αραιές νεφώσεις
15°C
15.3° 15.3°
2 BF
68%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
Βαγγέλης Μαρινάκης - Δημήτρης Μελισσανίδης

Κοινή ανακοίνωση Μαρινάκη - Μελισσανίδη !

Κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν πριν από λίγο Μαρινάκης - Μελισσανίδης ή  Μελισσανίδης - Μαρινάκης για να μην υπάρξει παρεξήγηση, σχετικά με όσα τραγικά έχουν διαδραματιστεί τον τελευταίο καιρό στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Το πλήρες κείμενο : 

Τις τελευταίες ημέρες ζήσαμε περιστατικά που εξευτελίζουν το Ποδόσφαιρο. Ακούσαμε εκφράσεις που δεν ακούγονται ούτε σε καταγώγια, ούτε στον υπόκοσμο.

  • Για εγκληματικές οργανώσεις που έχουν διαλύσει  το ποδόσφαιρο.
  • Για γελωτοποιούς, χωρίς όμως καμία αναφορά σε καραγκιόζηδες κι αυτό είναι απαράδεκτο.
  • Για ανθρώπους που είπαν «ότι είπαν μαμά σε 20 χρόνια τους, μπαμπά στα 30 χρόνια τους, θεία  στα 40 και μπατζανάκη στα 50 χρόνια τους». 
  • Για κυρίους «που φοράνε φουρό». Τι παρωχημένη έκφραση! Τα στρινγκ δεν τα έχουν ακούσει; 
  • Για αλβανικές κουράδες. Ρατσισμός του κερατά. Γιατί δεν αναφέρθηκαν σε γερμανικές κουράδες; 
  • Για στημένο στοιχηματικά παιχνίδι Ολυμπιακού Βέροιας 3-0, που παίχτηκε στο εξωτερικό,  ποσό  6.000.000  € συνολικά. Λες και δεν υπάρχει εδώ ΟΠΑΠ να παιχτούνε. Δεν έχουν ακούσει ότι υπάρχει στη χώρα μας κρίση; Μπορεί να υπάρχει τέτοια διαρροή συναλλάγματος για στοίχημα στο εξωτερικό;
  • Να προσέχουμε γιατί ακούει κόσμος και μαθαίνει. Μέχρι και ο κύριος Καραπαπάς αποκλήθηκε «Καραπαπάρας». Σε τι κόσμο θα φέρουν οι γονείς τα παιδιά τους;
  • Ακούστηκε για επίθεση με εκρηκτικά στον φούρνο του διαιτητή Κωνσταντινέα. Ποιο είναι το παράξενο; Δεν λένε όλοι «κάποιος φούρνος γκρεμίστηκε»; Ε, έτυχε και γκρεμίστηκε μια μέρα ο ο φούρνος του Κωνσταντινέα. Τι το παράξενο;
  • Εγινε πολύς λόγος για επίθεση εναντίον του κύριου Ζωγράφου. Την καταδικάζουμε απερίφραστα. Γιατί ο άνθρωπος είναι ζωγράφος. Ζωγραφίζει στον ορισμό των διαιτητών.
  • Ειπώθηκε να ανοίξουν τα τηλέφωνα. Ναι, να ανοίξουν. Να μάθουμε ποιοι είναι οι νοικοκύρηδες και ποιοι οι τυχοδιώκτες και οι απατεώνες. Δεν μπορεί εν έτει 2014 να υπάρχουν ακόμη νοικοκύρηδες.
  • Ενας μιλάει για «λαθρέμπορο» και ο άλλος για «δολοφονική οργάνωση». Δεν έχετε ακούσει πάλι αυτές τις εκφράσεις; Χαϊδευτικά, τις λέει ο ένας στον άλλον.

Και άλλες χιλιάδες γεγονότα και εκφράσεις που ακούστηκαν. Φτάνει. Τέρμα και αμέσως.

Γι’ αυτό σήμερα αποφασίσαμε να γίνει φιλικός αγώνας στο ΟΑΚΑ μεταξύ ΑΕΚ-Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκού. Από ένα ημίχρονο ο καθένας και με τη συμμετοχή φιλάθλων και των τεσσάρων κορυφαίων ομάδων μας. Τη σέντρα θα κάνουν οι κύριοι Μαρινάκης- Μελισσανίδης- Αλαφούζος - Σαββίδης.

Σίγουρα στους αγώνες αυτούς θα λήξει η απαράδεκτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Θα γίνουν όλα λίμπα.

Ζήτω το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ηρθε η τρόικα τη νύχτα!

♦Απίστευτη έκπληξη τη νύχτα! Ηρθε η τρόικα στην Ελλάδα αιφνιδιάζοντας τους πάντες.

♦Η άφιξη έγινε μάλιστα με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο που παραχωρήθηκε ευχαρίστως. Εδώ το δίνουμε στον Βενιζέλο, για να ᾽ρθει η τρόικα δεν θα το δίναμε; Ελεος!

♦Είχε προηγηθεί το προηγούμενο βράδυ μια τηλεδιάσκεψη που τράβηξε μέχρι το πρωί, χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

♦Οι τροϊκανοί μετέφεραν στους ανωτέρους τους το πάθος των Ελλήνων να τους δουν οπωσδήποτε και ανυπερθέτως. Και πήραν έτσι την έγκριση να έρθουν στην Ελλάδα.

♦Τηλεφώνησαν στον Σαμαρά που αστραπιαία τους έδωσε το αεροσκάφος του και έφτασαν στις 3 τα ξημερώματα στο «Ελ. Βενιζέλος».

Τους υποδέχθηκαν ο κ.Σαμαράς και ο κ.Χαρδούβελης, οι οποίοι στην άκρη της σκάλας του αεροσκάφους τούς έπλυναν τα πόδια, τους ευχαρίστησαν και τους προσκύνησαν.

Εννοείται ότι έκλαψαν κατασυγκινημένοι.

Το αντάλλαγμα γι’ αυτή την επίσκεψη που τόσο πολύ επιθυμούσε η ελληνική πλευρά είναι μόνο 5 νέα μνημόνια - κυριολεκτικά απίστευτη προσφορά, κατάρρευση τιμών και μισθών.

Αίσχος: αφαιρέθηκε η φωτό με τα «μυαλά στο μπλέντερ»!

Τη γενική κατακραυγή συγκεντρώνει η αντικατάσταση εικόνας στο βιβλίο Φυσικής της Ε’ Δημοτικού όπου διαπιστώθηκε ότι απεικονίζονταν άνθρωποι να αλέθονται σε μπλέντερ!

Το σχέδιο βρισκόταν στη σελίδα 19 του βιβλίου επί 10 χρόνια και διαπιστώνεται ότι τόσος καιρός χρειαζόταν στο υπ. Παιδείας να αντιληφθεί τη διδακτική εικόνα.

Προκάλεσε η αφαίρεση της φωτογραφίας τη δυσαρέσκεια των μαθητών που έβλεπαν τα ανθρώπινα μυαλά στο μπλέντερ τόσα χρόνια και περνούσαν ευχάριστα τις ώρες τους.

Η έκφραση «και τα μυαλά στο μπλέντερ» στην καθομιλουμένη συναντάται σε διάφορες εκφράσεις, όπως:

Πολιτικά: Λοβέρδος και τα μυαλά στο μπλέντερ.

Τραγουδιάρες: Πάολα και τα μυαλά στο μπλέντερ (εναλλακτικά: Βούλτεψη και τα μυαλά στο μπλέντερ).

Χρησιμοποιείται και σε παρόμοιες εκφράσεις, όπως «Φορολογούμενοι και τα μυαλά στα κάγκελα», άρα ήταν απαραίτητη η φωτογραφία και δεν έπρεπε με κανέναν τρόπο να αφαιρεθεί κάτι που δίκαια προκαλεί την κατακραυγή.

Χάθηκε το στικάκι του προϋπολογισμού!

  • Επί του πιεστηρίου: Χάθηκε το στικάκι του προϋπολογισμού που παρέδωσε στη Βουλή ο Σταϊκούρας στον Μεϊμαράκη.
  • Οι υποψίες για το χαμένο στικάκι πέφτουν στους Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλο.
  • Το στικάκι χαρακτηρίστηκε κιόλας «λίστα Χαρδούβελη».
  • Επιτυχής ήταν η χθεσινή συνάντηση Βενιζέλου-Σημίτη. Συνεννοήθηκαν κανονικά γιατί αυτά που ήθελε να πει ο κ. Σημίτης τα είχε γράψει με σαρδάμ και τα διάβαζε κανονικά.
  • Τη δυνατότητα σε κρατουμένους, άντρες και γυναίκες, να συνευρίσκονται ερωτικά με τις/τους μόνιμους συντρόφους τους εντός των φυλακών, θα προβλέπει ο νέος σωφρονιστικός κώδικας.
  • Αντίστοιχα δωματιάκια θα υπάρξουν για κυβέρνηση και λαό, γιατί είναι κρίμα τόσα χρόνια να συνευρίσκονται πλατωνικά, μόνο μέσω της υπερφορολόγησης. Πρόβλημα κι εδώ ο χώρος.
  • Ο προϋπολογισμός που κατατέθηκε είναι άλλα αντί άλλων:
  • Προβλέπει πρωτογενές πλεόνασμα 3% αντί του 13%.
  • Ανάπτυξη 2,9%, έναντι 12,9%.
  • Μείωση της ανεργίας στο 22,6% από 2,6% που θα είναι τελικά.
  • Το χρέος αναφέρει ότι θα διαμορφωθεί στα 318 δισ ευρώ, από 0,318 δισ ευρώ.
  • Γι’ αυτό στην κατάθεση του προϋπολογισμού στη Βουλή παραβρέθηκαν μόνο 10 βουλευτές, που με απόφαση του κ. Μεϊμαράκη εκλέγονται τιμητικά και στη νέα Βουλή.
Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Κοινή ανακοίνωση Μαρινάκη - Μελισσανίδη !

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας