♦ Ο καθένας ό,τι μπορεί κάνει. Τρία χρόνια «Εφημερίδα Συντακτών» και 3.000 ατάκες, άλλες έτσι και αλλιώς που σύντομα θα δείτε και συγκεντρωμένες σε βιβλίο που θα γίνει μεγαλύτερο μπεστ σέλερ από της Μάργκαρετ. Μπελλ σέλερ.
♦ Φρέσκα κουλούρια όμως με 60+3+βάλε ατάκες με την ευκαιρία των γενεθλίων μας. Πάμε λοιπόν:
♦ Γιούρογκρουπ τη Δευτέρα και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να αποπροσανατολιστούμε από τον Φίλη και τους Πόντιους.
♦ Ο τελευταίος Πόντιος πνίγηκε ακούγοντας τον Φίλη να κάνει τις γνωστές δηλώσεις στον Χατζηνικολάου.
♦ Είναι τόσος μεγάλος ο αποπροσανατολισμός με τους Πόντιους που παραλίγο να αποπροσανατολιστεί ο Τσίπρας και αντί να πάει τον Σουλτς στη Μυτιλήνη να τον πάει στη Λέσβο.
♦ Οι πρόσφυγες, επηρεασμένοι από τον Αλέξη, μόλις φτάνουν με τις βάρκες ρωτάνε αν φτάνουν στη Λέσβο ή στη Μυτιλήνη.
♦ Μα γιατί δεν αφήνουν τον Φίλη να μιλάει; Χθες πάντως κράτησε κλειστό το στόμα του στα κανάλια μεταξύ 11.00 και 11.01.
♦ Η Χρυσή Αυγή διαβάζει τα ιστορικά γεγονότα από τη Φασιστοπαίδεια.
♦ Νιώθαμε ένα τρομακτικό κενό χθες. Δεν υποδεχτήκαμε κανέναν δανειστή στην Ελλάδα.
♦ Αν στις επόμενες λίγες μέρες δεν πληρώσουμε την επόμενη δόση στο ΔΝΤ, θα μας τηλεφωνήσει αμέσως εισπρακτική εταιρεία.
♦ Αυτό που αποφασίζουν με τις κατασχέσεις σπιτιών τη Δευτέρα είναι το ιδανικότερο. Να σου κατάσχουν δηλαδή το σπίτι και να μένεις σε άλλο πολύ μικρότερο που επίσης έχει κατασχεθεί. Πληρώνεις έτσι λιγότερο ΕΝΦΙΑ και λιγότερα κοινόχρηστα.
♦ Μπορεί να είναι πενταμελής οικογένεια, μπορεί όμως να τη βάλουν σε σπίτι 25 τ.μ. Αυτό φέρνει την οικογένεια πιο κοντά.
♦ Πολύ καλή είναι η διάταξη να μένεις στο σπίτι σου πληρώνοντας ενοίκιο. Πριν εφαρμοστεί καν, χρωστάς στον εαυτό σου πέντε νοίκια.
♦ Μετά το φρέσκο ψωμί, έρχεται και το τι θεωρείται φρέσκο αυγό. Θα θεωρείται πια πλέον φρέσκο το αυγό όταν το πουλί δεν χτυπάει από μέσα το τσόφλι.
♦ Οι λέξεις που τρέμει περισσότερο ο κόσμος είναι: Σεισμός, μπαταρία 1%, ισοδύναμα, έντιμος συμβιβασμός, επίδομα θέρμανσης, θα δοθεί πολιτική λύση και ποντιακά ανέκδοτα από χρυσαυγίτες.
♦ Τα κάπιταλ κοντρόλ δεν θα τελειώσουν ποτέ, γιατί έρευνα έδειξε ότι επί της εποχής τους γίνεται 35% περισσότερο σεξ.
♦ Τα περισσότερα ζευγάρια γνωρίστηκαν στην ουρά. Στη γειτονιά μας έχουμε το πιο χαζό ΑΤΜ, που δεν έχει ποτέ ουρά.
♦ Τώρα με την κρίση, όταν λες «Στάσου, μύγδαλα» σταματάνε και τα παίρνουν.
♦ Ταξιδεύω σχεδόν κάθε βδομάδα στο εξωτερικό, γιατί βάζω το κινητό στην ένδειξη «χρήση σε πτήση».
♦ Εχουμε καταστρέψει τη φύση. Περισσότερα από τα μισά λουλούδια είναι πλαστικά.
♦ Λόγω της καταστροφής του περιβάλλοντος λιώνουν οι πάγοι. Το παγόβουνο πάνω στο οποίο χτύπησε ο «Τιτανικός» έχει γίνει πλέον παγάκι.
♦ Φοβάμαι ότι μια μέρα θα τρέχει από τις βρύσες εμφιαλωμένο νερό.
♦ Ο Τσίπρας λέει πάντοτε «Συμφωνώ» στο μνημόνιο γιατί λέει πάντα «Συμφωνώ» και στους όρους αποδοχής στο διαδίκτυο.
♦ 290 και 388. Δεν είναι συντάξεις και μισθοί αυτοί. Με τριψήφιους τηλεφωνικούς αριθμούς μοιάζουν.
♦ Αγόρασα ένα μαντίλι, για να μη λένε ότι δεν έχω ούτε μαντίλι να κλάψω.
♦ Ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα παραμένει ακόμα υψηλός. Αν φτάσει όμως στο μηδέν, δεν κινδυνεύει από τις μειώσεις που θα υποστούν οι άλλοι.
♦ Οι χρυσαυγίτες συνηθίζουν να χτυπάνε. Τον Κουμουτσάκο τον έδειραν έτσι, για την εμπειρία.
♦ Τα ΜΑΤ ούτε σκέφτηκαν να συλλάβουν τους χρυσαυγίτες στο Σύνταγμα. Πιθανότερο ήταν να κάνουν προσαγωγή τον Αγνωστο Στρατιώτη.
♦ Στο Βερολίνο έχουν μεταναστεύσει πάρα πολλοί Ελληνες. Οταν σχολάνε από τη δουλειά στο μετρό, νομίζεις ότι είσαι στη Γραμμή Αγιος Ιερόθεος-Ελληνικό.
♦ Το ραντεβού μου στον ΕΟΠΥΥ για εγχείρηση σκωληκοειδίτιδας κλείστηκε για το 2036, Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου στις 09.15.
♦ Πήρα τηλέφωνο στον ΕΟΠΥΥ για ραντεβού και με ενημέρωσαν: «Δυστυχώς, κύριε. Εχουν προτεραιότητα να πεθάνουν άλλοι 4.584 πριν από σας».
♦ Ηταν καλό που στο νοσοκομείο που πήγα υπήρχε μία μόνο νοσοκόμα για 40 ασθενείς. Την είχαμε όλοι αποκλειστική.
♦ Οι μεγαλύτεροι χαμοί στην Ελλάδα έχουν γίνει για τις οφσόρ και τα οφσάιντ.
♦ Μου έκαναν σωματικό έλεγχο στο γήπεδο και μου πήραν το 1,20 ευρώ που είχα για να επιστρέψω σπίτι με τον Ηλεκτρικό. Ευτυχώς που δεν μου πήραν τα 5 δακρυγόνα που έκρυβα.
♦ Πρέπει να είμαι ο πιο άστοχος οπαδός. Εχω ρίξει 125 φορές μπουκάλι νερό στους αντίπαλους που χτυπάνε το κόρνερ και κανένα δεν τους έχει πετύχει.
♦ Ο Παναθηναϊκός με τον νέο Σέρβο προπονητή που πήρε θα τινάξει του χρόνου σεντόνι. Χυτήρογλου.
♦ Ο Ολυμπιακός από τις μόνες ομάδες που φοβάται ότι θα χάσει είναι η Μπάγερν και ο Πλατανιάς.
♦ Η τελευταία συμφωνία της ΑΕΚ με τον νέο προπονητή παραλίγο να χαλάσει για οικονομικούς λόγους. Διαφωνούσε ο Μελισσανίδης για 1,48 ευρώ.
♦ Δεν με κάνει κανείς παρέα γιατί δεν έχω κατάθλιψη.
♦ Τα συμπτώματα της κατάθλιψης είναι: πόνοι στην πλάτη, στις αρθρώσεις και στην τσέπη, καθώς και ποντιακά ανέκδοτα.
♦ Στον ψυχίατρο που πήγα για την κατάθλιψη, μου είπε «Αϊ στο Γιάλομ».
♦ Φοβερές οι περικοπές στην υγεία όσο εσείς είχατε το μυαλό σας στα ποντιακά του Φίλη. Μείωσαν το τρίπλεξ καρδιάς σε δίπλεξ.
♦ Σωστοί οι αυστηρότατοι περιορισμοί για τις εξετάσεις του προστάτη. Αυτό έγινε γιατί όλοι λένε «Θα πάρουν τα @@@@@@@ μας» γι’ αυτά που χρωστάνε στο Δημόσιο.
♦ Ο Ελληνας είναι εφευρετικός. Ενας ασθενής έδωσε φακελάκι με πλαστά χαρτονομίσματα.
♦ Οι γιατροί σκανάρουν τα χαρτονομίσματα από τα φακελάκια, για να διαπιστώσουν τη γνησιότητά τους. Αλλιώς καλούν την αστυνομία να συλλάβει τον ασθενή για διαφθορά.
♦ Εχει δημιουργηθεί μεγάλη απόσταση με τη γυναίκα μου. Επικοινωνούμε με κούριερ.
♦ Σχέση με κάτω από 5 άτομα είναι δεσμός. Με παραπάνω από 5 γυναίκες είναι θεσμός.
♦ Οταν με ρωτάνε πότε θα βγούμε από την, κρίση απαντώ «Τα Αντικύθηρα ποτέ δεν θα τα βρούμε».
♦ Ο Τσίπρας είναι εκλογόφιλος.
♦ Η ευγένεια και η Γερμανία σκλαβώνουν.
♦ Εξελίχθηκαν οι εισπρακτικές εταιρείες. Τώρα με καλούν στο viber.
♦ Με έπαιρνε η κοπελιά από την εισπρακτική 10 φορές τη μέρα. Τελικά παντρευτήκαμε.
♦ Εχουμε αδυνατίσει όλοι από την κρίση στην πολυκατοικία. Αλλάξαμε και την πινακίδα στο ασανσέρ από «Ατομα 6» σε «Ατομα 24».
♦ Ο μόνος που δεν έχει λαλήσει στο σπίτι μας από την κρίση είναι ο κόκορας.
♦ Πολύ προβληματίζεται με την ερώτηση των «35» του ΣΥΡΙΖΑ η κυβέρνηση για τους αστέγους, γιατί δεν πληρώνουν ΕΝΦΙΑ.
♦ Το Μαξίμου πιστεύει ότι οι άστεγοι κάνουν προκλητική διαβίωση. Πολλοί ζουν μάλιστα μέσα σε αυτοκίνητο.
♦ Ο Μητσοτάκης αισθάνθηκε μια μικρή δυσφορία χθες το πρωί και ζήτησε να τον πάνε στο Παίδων.
♦ Στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις στο περιουσιολόγιο.
♦ Το παρατραβάνε οι δανειστές. Ζητάνε να βγάλουμε ταυτότητα όπου να μην αναγράφεται η ημερομηνία της γέννησής μας, αλλά η ημερομηνία του θανάτου μας.
♦ Εμείς σβήσαμε 3 κεράκια. Την ίδια ημέρα έχει γενέθλια και ο Στουρνάρας. Εσβησε 300.000 κεράκια, όσα καταστήματα δηλαδή έχει κλείσει.
♦ Περιμένω με αγωνία την «Εφημερίδα των Συντακτών» κάθε μέρα. Για να μάθω τη λύση του σταυρόλεξου της προηγούμενης μέρας.
♦ Το χαρακτηριστικό της εφημερίδας μας είναι ο πλουραλισμός. Ακόμα και στα ζώδια φιλοξενούμε όλες τις γνώμες και απόψεις.
♦ Κυκλοφορεί η φήμη ότι μία μέρα δεν υπήρχε στο πρωτοσέλιδό μας φωτογραφία του Τσίπρα.
♦ Εδώ στην «Εφημερίδα των Συντακτών» είμαστε όλοι ολιγάρχες. Παίρνουμε όλοι λίγα δηλαδή.
♦ Κυριολεκτικά η εφημερίδα μας είναι όλων των απόψεων. Τη Δευτέρα θα είναι εδώ στην Κολοκοτρώνη 8 ο Αδωνις με τη Μανωλίδου, που θα κάνουν επίδειξη των εξωφύλλων όπου τον έχουμε βάλει και επίδειξη τάπερ.
♦ Τα 3 πρώτα Μνημόνια και τα 3 πρώτα χρόνια της «Εφημερίδας των Συντακτών» είναι δύσκολα. Και τα δύο θα πετάνε στα επόμενα χρόνια.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας