Αθήνα, 18°C
Αθήνα
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
19.8° 15.8°
3 BF
56%
Θεσσαλονίκη
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
17.7° 15.9°
0 BF
72%
Πάτρα
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
17.7° 16.0°
2 BF
65%
Ιωάννινα
Αυξημένες νεφώσεις
10°C
9.9° 9.9°
1 BF
100%
Αλεξανδρούπολη
Αυξημένες νεφώσεις
13°C
12.6° 12.6°
4 BF
88%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
15.4° 15.4°
1 BF
76%
Κοζάνη
Αυξημένες νεφώσεις
10°C
10.4° 10.4°
1 BF
87%
Αγρίνιο
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
15.2° 15.2°
1 BF
82%
Ηράκλειο
Αίθριος καιρός
15°C
16.1° 14.8°
2 BF
63%
Μυτιλήνη
Αραιές νεφώσεις
17°C
16.6° 16.5°
0 BF
68%
Ερμούπολη
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
17.4° 17.4°
1 BF
51%
Σκόπελος
Αραιές νεφώσεις
17°C
17.1° 17.1°
2 BF
66%
Κεφαλονιά
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
17.5° 17.5°
2 BF
39%
Λάρισα
Σποραδικές νεφώσεις
16°C
15.6° 15.6°
1 BF
80%
Λαμία
Αυξημένες νεφώσεις
16°C
15.6° 15.6°
2 BF
63%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
17.8° 17.7°
5 BF
86%
Χαλκίδα
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
15.0° 15.0°
1 BF
64%
Καβάλα
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
17.1° 17.1°
2 BF
80%
Κατερίνη
Αυξημένες νεφώσεις
16°C
16.4° 16.4°
2 BF
74%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
11°C
11.3° 11.3°
1 BF
86%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
Κάνει ιδιαίτερη εντύπωση ότι 12 Σοφοί συσκέπτονταν τόσο καιρό για να αντιγράψουν το αυστραλιανό μοντέλο. Κλόπι-πέιστ δηλαδή. Και δεν ξέρουμε και πόσο στοίχισε | EUROKINISSI

Οι 12 Θεοί και οι 12 Σοφοί

♦ Παλιότερα η Ελλάδα ήταν γνωστή για τους 12 Θεούς. Τώρα είναι γνωστή για τους 12 Σοφούς που έκαναν τις φοβερές προτάσεις για το Ανασφαλιστικό.

♦ Αντί να πληρώνεσαι για 12 μήνες το πολύ πολύ, όπως προτείνουν, θα πληρώνεσαι μέχρι και μηδέν ή κανένα μήνα. Αφού για του χρόνου η Πιρέλι θα βγάλει το θρυλικό της ημερολόγιο -ειδικά για την Ελλάδα- με μηδέν μήνες.

♦ Βέβαια, αν είσαι ο Λάτσης, δεν θα σε πειράξει και πολύ αν δεν πάρεις σύνταξη.

♦ Κάνει ιδιαίτερη εντύπωση ότι 12 Σοφοί συσκέπτονταν τόσο καιρό για να αντιγράψουν το αυστραλιανό μοντέλο. Κλόπι-πέιστ δηλαδή. Και δεν ξέρουμε και πόσο στοίχισε.

♦ Επειτα, όταν ακούς «αυστραλιανό μοντέλο», άλλο σκέφτεσαι. Ωραίες και σέξι εικόνες και όχι εκθεμελίωση συντάξεων.

♦ Διαγράφονται χρέη προς το Δημόσιο έως 20.000 ευρώ. Υπάρχουν επτά κριτήρια. Μοναδικός υπερτυχερός που πληροί τα κριτήρια είναι ο Αθανάσιος Σπανοδημητροκαπόπουλος.

♦ Το ένα από τα κριτήρια που πρέπει να πληρούνται είναι ο δικαιούχος «να έχει συνεργαστεί καλά στο παρελθόν με τις τράπεζες». Αυτό είναι χαφιέδικο. Σαν να λένε ότι έπρεπε να συνεργαστείς με τους Γερμανούς στην Κατοχή.

♦ Τι αφορούσε το όρθιο τετ α τετ Μέρκελ-Τσίπρα; Μόνο εδώ θα το μάθετε. Η Μέρκελ διαμαρτυρήθηκε γιατί ορισμένα μέτρα που έχει επιβάλει τα παίρνουν πίσω στη Βουλή. Δείχνοντας σε ένα χαρτί που κρατούσε ο Τσίπρας τον επέπληττε: «Αυτό δεν είναι φοροκαταιγίδα. Είναι ψιχάλα». Ωχ!

♦ Και τώρα, κυρίες και κύριοι, το καθημερινό κωμικό δελτίο που μας προσφέρει η Νουδού.

♦ Κυριάρχησε χθες ο Μητσοτάκης γιατί πήγε στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου. Η συνέντευξη ήταν βαθιά πολιτική και ο Κυριάκος αποκάλυψε «πώς ξεπέρασα τον χωρισμό».

♦ Σωστά συνεντευξιάστηκε όμως στην Τατιάνα γιατί αυτή θα είναι η συντονίστρια στο ντιμπέιτ με τα ξεκατινιάσματα που γίνονται στη Ν.Δ.

♦ Είναι και ψιλικατζήδες. Για να εγγραφείς να ψηφίσεις, το αύξησαν από 2 ευρώ σε 3. Δύο φανατικοί που ήταν να πάνε να ψηφίσουν δεν θα πάνε ούτε κι αυτοί.

♦ Οχι μόνο θα περιπολούν τελικά μαζί τουρκικά και ελληνικά σκάφη στο Αιγαίο, αλλά και θα παραβιάζουν μαζί τα ελληνικά θαλάσσια σύνορα. Θα φτάνουν μέχρι το Σούνιο.

♦ Τον όρο «εκθεμελίωση» αντί του «σιγά σιγά» στο Ασφαλιστικό χρησιμοποίησε και δήλωσε πως προτιμάει ο Γ. Δραγασάκης στο δελτίο του Μega. Ισως να είναι σωστή η προτίμησή του. Μπουρλότοοοο όμως είναι η εκθεμελίωση κατά τη Σαπφώ Νοταρά.

♦ Το ευχάριστο είναι ότι ο αντιπρόεδρος αποκάλυψε πως εκτός από το αυστραλιανό μοντέλο υπάρχει και μοντέλο Νέας Ζηλανδίας και μοντέλο Σουηδίας. Προσωπικά, είμαι υπέρ του μοντέλου Σουηδίας.

♦ Υπάρχει βάσιμη εκτίμηση όμως ότι θα ισχύσει τελικά το γερμανικό μοντέλο των δανειστών.

♦ Το μόνο κοινό που υπάρχει στα μοντέλα είναι το ημίγυμνο στα μοντέλα και στο ξεβράκωμα των συνταξιούχων από τους 12 Σοφούς, που είναι πραγματικοί Θεοί.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Οι 12 Θεοί και οι 12 Σοφοί

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας