Οι εμβολιασμοί με το νέο εμβόλιο θα γίνονται σε πρώτη φάση στα εμβολιαστικά κέντρα του ΠΑΓΝΗ και των νοσοκομείων Χανίων, Ρεθύμνου, Αγίου Νικολάου και Σητείας, ενώ σε καθένα από τα νοσηλευτικά ιδρύματα θα λειτουργεί μία εμβολιαστική γραμμή, κάθε Τετάρτη από τις 8 το πρωί ως τις 8 το βράδυ.
Όπως εξήγησε στην «ΕΡΤ Ηρακλείου», η διοικήτρια της ΥΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμουδάκη, προκειμένου όλα να είναι έτοιμα σήμερα το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την προετοιμασία των εργαζομένων στα εμβολιαστικά κέντρα.
«Ένα νέο όπλο για την αντιμετώπιση της πανδημίας προστίθεται στη φαρέτρα μας τις επόμενες ημέρες. Ένα νέο εμβόλιο διατίθεται και καλούμε όσους πολίτες δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί να σπεύσουν να προστατεύσουν τους εαυτούς τους, τους δικούς τους, αλλά και το κοινωνικό σύνολο», ανέφερε η κ. Μπορμουδάκη, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να εμβολιαστούν όσοι ακόμη το σκέφτονται, ιδίως τώρα, λίγο πριν από την έναρξη της τουριστικής περιόδου.
Με το εμβόλιο της Novavax θα μπορούν να εμβολιάζονται μόνο ενήλικοι, άνω των 18 ετών, ενώ ο εμβολιασμός θα γίνεται σε δύο δόσεις, με την χορήγηση της δεύτερης από την πρώτη να απέχει χρονικά τρεις εβδομάδες.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας