Αθήνα, 16°C
Αθήνα
Σποραδικές νεφώσεις
16°C
22.2° 15.8°
2 BF
94%
Θεσσαλονίκη
Αυξημένες νεφώσεις
21°C
22.8° 20.5°
2 BF
58%
Πάτρα
Αραιές νεφώσεις
20°C
21.0° 20.5°
3 BF
67%
Ιωάννινα
Ελαφρές νεφώσεις
19°C
18.9° 18.9°
2 BF
63%
Αλεξανδρούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
21°C
20.9° 20.9°
3 BF
60%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
21°C
21.5° 21.5°
2 BF
59%
Κοζάνη
Αραιές νεφώσεις
18°C
18.4° 18.4°
0 BF
63%
Αγρίνιο
Αυξημένες νεφώσεις
21°C
21.4° 21.4°
2 BF
62%
Ηράκλειο
Σποραδικές νεφώσεις
21°C
21.1° 20.8°
5 BF
73%
Μυτιλήνη
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
16.6° 16.5°
2 BF
68%
Ερμούπολη
Σποραδικές νεφώσεις
20°C
20.4° 20.4°
4 BF
49%
Σκόπελος
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
17.7° 17.7°
3 BF
77%
Κεφαλονιά
Σποραδικές νεφώσεις
20°C
19.9° 19.9°
3 BF
77%
Λάρισα
Σποραδικές νεφώσεις
23°C
22.9° 22.9°
1 BF
49%
Λαμία
Αυξημένες νεφώσεις
24°C
23.8° 21.2°
2 BF
47%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
19°C
19.8° 19.3°
4 BF
81%
Χαλκίδα
Σποραδικές νεφώσεις
24°C
23.8° 23.8°
0 BF
35%
Καβάλα
Σποραδικές νεφώσεις
21°C
21.3° 21.3°
2 BF
43%
Κατερίνη
Αυξημένες νεφώσεις
22°C
22.1° 22.1°
2 BF
63%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
21°C
20.7° 20.7°
1 BF
56%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
Ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός και η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, στο Δημαρχείο Ηρακλείου

Σύμβαση Δήμου Ηρακλείου και Υπ. Πολιτισμού για τα Ενετικά Τείχη

Σε κατ΄ αρχήν συμφωνία για την σύναψη προγραμματικής σύμβασης ανάμεσα στον Δήμο Ηρακλείου και το Υπουργείο Πολιτισμού, σχετικά με την αξιοποίηση των Ενετικών Τειχών, κατέληξαν ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός και η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η οποία βρίσκεται στην Κρήτη για διήμερη επίσκεψη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής στην Λότζια, παρουσία και του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη. Επίσης παρεβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Γιάννης Αναστασάκης, Αριστέα Πλεύρη, Γιώργος Καραντινός, Γιώργος Σισαμάκης, ο εντεταλμένος σύμβουλος Δημοτικής Περιουσίας Μανώλης Βασιλάκης, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ηράκλειο 3.7.5» Γιάννης Κουράκης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Μαρία Ξυλούρη, Νίκος Γιαλιτάκης, Μανώλης Χαιρέτης και ο πρόεδρος του «Ηράκλειο Τένις» Μιχάλης Δελάκης.

Η σύμβαση θα καθορίζει τους όρους συνεργασίας και τις αρμοδιότητες κάθε πλευράς σε σχέση με τα Τείχη και θεωρείται ως ένα ενδιάμεσο στάδιο, με τελικό στόχο την παραχώρησή τους στον Δήμο.  

Πέραν των Τειχών, στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, ο δήμαρχος έθεσε όλα τα ανοιχτά ζητήματα που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του Υπουργείου. 

Μεταξύ άλλων συζητήθηκε το θέμα της ενιαίας πρόσοψης των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και ζητήθηκε η Τοπική Εφορία Αρχαιοτήτων να δείξει μεγαλύτερη ευελιξία στα αιτήματα των επιχειρηματιών. 

Επίσης, ο δήμαρχος ζήτησε από την κα. Μενδώνη να επανεξεταστεί η απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού με την οποία έκλεισαν τα δημοτικά πάρκινγκ στα Ενετικά Τείχη. 

Στις δηλώσεις του, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο δήμαρχος τόνισε:

«Είχαμε μια εποικοδομητική συνάντηση με την Υπουργό και τον Υφυπουργό για όλα τα θέματα που μας απασχολούν από κοινού.

Συμφωνήσαμε να προχωρήσουμε σε προγραμματική σύμβαση, τείνουσα προς παραχώρηση, όσον αφορά στα Ενετικά Τείχη, κάτι που θεωρούμε ότι αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την σωστή κατεύθυνση. Επιδίωξή μας είναι αυτή η προγραμματική σύμβαση να έχει ορισμένη χρονική διάρκεια, για όσο διάστημα απαιτείται μέχρι να ολοκληρωθεί η πλήρης παραχώρηση του μνημείου. 

Σε κάθε περίπτωση,  με την κ. Μενδώνη, όπως και με τον κ. Αυγενάκη θα έχουμε συχνή επικοινωνία και προσδοκούμε σε μια καλή και αμοιβαία επωφελή συνεργασία». 

Μετά το πέρας της, η κα. Μενδώνη και ο κ. Αυγενάκης, συνοδευόμενοι από τον δήμαρχο, ξεναγήθηκαν στην  Έκθεση «Απηχήσεις της αρχαιότητας στο έργο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου» που παρουσιάζεται στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου. 

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Σύμβαση Δήμου Ηρακλείου και Υπ. Πολιτισμού για τα Ενετικά Τείχη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας