Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ο καθένας τον δρόμο του

EUROKINISSI

Ο καθένας τον δρόμο του

0 ΣΧΟΛΙΑ
  • A-
  • A+

Αναβολή για λίγα 24ωρα φαίνεται πως παίρνει η τελική διαμόρφωση των σχέσεων των δύο εταίρων της κυβέρνησης. Ανεπίσημα δημοσιοποιήθηκε ότι η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον υπουργό Πάνο Καμμένο μετατίθεται για την Παρασκευή, αν και ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ανέφεραν ότι συνάντηση των δύο ανδρών πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ και αυτό που θα γίνει την Παρασκευή θα είναι πιο επίσημο, αλλά με περισσότερο τυπική σημασία.

Σε κάθε περίπτωση ο υπουργός Αμυνας θα υποβάλει την παραίτησή του τη στιγμή που θα ολοκληρωθεί η συνταγματική αναθεώρηση από τη Βουλή της ΠΓΔΜ και εκείνο που τον ενδιαφέρει περισσότερο δεν είναι αν θα υπάρχουν υπουργοί στην κυβέρνηση που τυπικά θα φαίνεται πως ανήκουν στους ΑΝ.ΕΛΛ.

Το κύριο πρόβλημά του είναι αν θα έχει το κόμμα του βουλευτές και Κοινοβουλευτική Ομάδα μετά την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή.

Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο επεξεργάζεται διάφορα σενάρια, ένα από τα οποία τον θέλει να ζητά τις έδρες των βουλευτών του που είναι υπουργοί, χωρίς όμως να τους αποσύρει από την κυβέρνηση, καθώς θεωρεί πως το έργο της -αυτό που έπραξε και αυτό που θα πράξει- είναι πολύ ευρύτερο από την επίμαχη συμφωνία για το Μακεδονικό.

Οπου και αν καταλήξει ο υπουργός Αμυνας, καθώς κανείς δεν είναι βέβαιος για τις αποφάσεις του, από μέρα σε μέρα, το αποτέλεσμα δεν πρόκειται να αλλάξει. Οποια και αν είναι τελικά η εξέλιξη των πραγμάτων.

Την επομένη της παραίτησής του θα πορεύεται μόνος του, χωρίς την ευθύνη της συγκυβέρνησης.

Αν καταφέρει να «τετραγωνίσει τον κύκλο», μπορεί, ενδεχομένως, να αντιπαρατεθεί με τη Ν.Δ., από τη δεξαμενή της οποίας -και μόνο από αυτήν- μπορεί να προσδοκά ότι θα αντλήσει ψήφους.

Η απαλλαγή της κυβέρνησης από το «βαρίδι» του κ. Καμμένου αλλάζει τα δεδομένα για τον πρωθυπουργό και το κόμμα του, για το πώς θα πορευτούν στο εξής.

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, στο διάστημα που απομένει έως τις εκλογές, όποτε αυτές γίνουν, οφείλουν να αποδείξουν ότι δεν αλλοιώθηκαν, ούτε μεταλλάχθηκαν, εφαρμόζοντας μνημόνια. Το αν θα πείσουν, θα φανεί στον τελικό λογαριασμό.

Η ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ «ΕΦ.ΣΥΝ.»
Διάλειμμα χωρίς ένταση
Λένε πως οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους. Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και οι ΑΝ.ΕΛΛ. γνώριζαν από την πρώτη στιγμή ότι σε κάποια ζητήματα τους...
Διάλειμμα χωρίς ένταση
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Την Παρασκευή τα... σπουδαία
Προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι μεταξύ των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης επιχειρείται τις τελευταίες ώρες, με τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής...
Την Παρασκευή τα... σπουδαία
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Αποφασίζουν για το μέλλον της σχέσης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ.
«Τρέχουν» οι εξελίξεις στον κυβερνητικό συνασπισμό, με το μέλλον της σχέσης ΣΥΡΙΖΑ – Ανεξάρτητων Ελλήνων να ξεκαθαρίζει ακόμα και σήμερα στην επαφή...
Αποφασίζουν για το μέλλον της σχέσης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ.
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛΛ. προετοιμάζονται για την επόμενη μέρα
Στις συνεδριάσεις των εκλεγμένων οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων είναι στραμμένα τα βλέμματα μετά τη νέα αντιπαράθεση που ξέσπασε...
ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛΛ. προετοιμάζονται για την επόμενη μέρα