Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Σημίτης: Χρειάζεται ενότητα στην Κεντροαριστερά

EUROKINISSI

Σημίτης: Χρειάζεται ενότητα στην Κεντροαριστερά

0 ΣΧΟΛΙΑ
  • A-
  • A+

Ενωτική ήταν η παρέμβαση του Κώστα Σημίτη στο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Ο πρώην πρωθυπουργός υποστήριξε ότι οι δυνάμεις της Κεντροαριστεράς πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να πετύχουν την ευρύτερη δυνατή συσπείρωση, στο πλαίσιο της δημιουργίας ενός ευρύτερου σχήματος.

Ιδιαίτερα αιχμηρός ήταν για την κυβέρνηση και το αφήγημα περί του τέλους των μνημονίων, καθώς όπως εκτίμησε «η χώρα θα βρίσκεται σε στενωπό και τα προσεχή χρόνια».

«Η συστηματική παραπληροφόρηση έχει δημιουργήσει στην πλειοψηφία της κοινωνίας την εντύπωση ότι παρά την ανησυχητική μέχρι τώρα πορεία, η επάνοδος σε μια περίοδο σταθερής ανάπτυξης δεν είναι μακριά. Τα μνημόνια τελειώνουν –λένε- και μαζί τους η επιτήρηση της χώρας, η ανάμειξη των δανειστών στα πράγματά μας, οι υψηλές φορολογίες και όσα μας βασανίζουν καθημερινά. Πρόκειται για μια ελπίδα, που είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα πραγματοποιηθεί. Τα γνωστά προβλήματα θα συνεχίσουν να υπάρχουν έντονα», τόνισε ο Κώστας Σημίτης. 

Για τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά δήλωσε:

Η παρατεινόμενη επί μήνες τώρα συζήτηση πότε θα πραγματοποιηθεί η οργάνωση ενός ευρύτερου σχήματος, δείχνει στους πολίτες ότι οι υπεύθυνοι δεν έχουν αντιληφθεί την επιταγή των καιρών. Το κύριο θέμα είναι η ευρύτερη δυνατή συσπείρωση χωρίς διαχωριστικές γραμμές, χωρίς συζητήσεις για το ποιος προσχώρησε σε ποιόν για το ποιος δικαιούται και ποιος δεν δικαιούται να επικαλείται το παρελθόν.

Είναι γι' αυτό κατανοητό ότι σε μια πρόσφατη δημοσκόπηση το 64% των αυτοτοποθετούμενων στο χώρο τη Κεντροαριστεράς θεωρεί σκόπιμο τη δημιουργία ενός κόμματος από νέους ηλικιακά και από νέα πρόσωπα στην πολιτική. Ίσως η δημοσκόπηση αυτή εξυπηρετεί κάποια σκοπιμότητα.  Νέα κόμματα δεν προέρχονται από το μηδέν. Χτίζονται σε προσπάθειες και απόψεις που υπάρχουν ήδη.  

Αλλά η δημοσκόπηση επιβεβαιώνει την επικρατούσα αίσθηση ότι επιβάλλεται αλλαγή, μια νέα προσπάθεια απελευθερωμένη από δεσμεύσεις του παρελθόντος.  Εδώ και τώρα πρέπει να λύσουμε το πρόβλημά μας.  Να προσδιορίσουμε το μέλλον σε αντιπαράθεση με το σήμερα και το παρελθόν.  Να ενώσουμε όλες τις δυνάμεις που θέλουν να υπάρξει προοπτική για τη χώρα στο σύγχρονο κόσμο.

Η συνένωση, η κοινή πορεία και προσπάθεια, η στράτευση νέων προσώπων, η συνεχής επαφή με την κοινωνία είναι βασικές προϋποθέσεις για να συμβάλουμε στην υπέρβαση της κρίσης.

[ad-slot]

ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
«Ε, ναι, λοιπόν, επιστρέψαμε»
Με τη φράση «Ε, ναι, λοιπόν, επιστρέψαμε» άνοιξε την ομιλία της στο συνέδριο η Φώφη Γεννηματά, η οποία επανέλαβε την πρόταση για συνεννόηση των...
«Ε, ναι, λοιπόν, επιστρέψαμε»
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Στην τελική ευθεία για το συνέδριο
Η αντίστροφη μέτρηση για το πολιτικό και προγραμματικό συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης έχει ξεκινήσει. Από τις 30 του μήνα έως την Κυριακή 2...
Στην τελική ευθεία για το συνέδριο
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Το σχέδιο για τον αυτόνομο πόλο
Η «Εφ.Συν.» παρουσιάζει την πολιτική πρόταση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για τις θέσεις, την κατεύθυνση και τις συμμαχίες, που θα δοθεί επισήμως...
Το σχέδιο για τον αυτόνομο πόλο
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Γυρίζει σελίδα με συνέδριο
Σε ενιαίο φορέα της Κεντροαριστεράς σκοπεύει να μετεξελιχθεί τον Ιούνιο η Δημοκρατική Συμπαράταξη. Οι επιδιώξεις του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ, του ΚΙΔΗΣΟ και...
Γυρίζει σελίδα με συνέδριο