Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Oλα τα μυστικά του βυθού σε ένα δημιουργικό φεστιβάλ παιχνιδιών

Oλα τα μυστικά του βυθού σε ένα δημιουργικό φεστιβάλ παιχνιδιών

0 ΣΧΟΛΙΑ
  • A-
  • A+

Μια πολύχρωμη και άκρως βιώσιμη ψαραγορά στο Πάρκο Φλοίσβου στήνει το ερχόμενο Σάββατο (27/5) το WWF και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε ένα δημιουργικό φεστιβάλ γεμάτο παιχνίδια, κατασκευές και μουσική για την υποδοχή του φετινού καλοκαιριού.

Η περιβαλλοντική οργάνωση μας καλεί στο φεστιβάλ από τις 09.00 έως και τη 13.00 και υπόσχεται τη συμμετοχή σε μια σειρά από ευφάνταστες δράσεις που θα μας «μυήσουν» στις αρχές της υπεύθυνης κατανάλωσης ψαρικών, θα μας μάθουν πώς να προστατεύουμε τις θάλασσές μας και θα μας αποκαλύψουν όλα τα μυστικά του βυθού.

Πρώτος σταθμός: «Αφήνουμε τον γόνο να μεγαλώσει»!

Εδώ μικροί και μεγάλοι μαθαίνουν για την υπεραλίευση και τις συνέπειές της, ενώ παράλληλα, μαθαίνουν να ξεχωρίζουν τα μικρά από τα μεγάλα ψάρια και γιατί πρέπει να αφήνουμε τον γόνο να μεγαλώσει.

Δεύτερος σταθμός: «Κουκλοθέατρο»!

Με τη βοήθεια μαγικών ψαρο-παιδαγωγών, τα παιδιά κατασκευάζουν μαριονέτες που εξάπτουν τη φαντασία και γίνονται οι πρωταγωνιστές της ημέρας, παίζοντας τη δική τους ψαρο-ιστορία στο ειδικό θαλασσινό κουκλοθέατρο.

Τρίτος σταθμός: «Ψαρο-κατασκευές»!

Οι μικροί συμμετέχοντες βοηθούν τα ψάρια να διαδώσουν το μήνυμά τους για υγιείς θάλασσες γεμάτες ζωή, ζωγραφίζοντας και γράφοντας πάνω σε ξύλινα πλακάτ μηνύματα όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για την προστασία των θαλασσών μας και τη βιώσιμη επιλογή ψαρικών.

Λίγες λέξεις με μεγάλη σημασία που θα μας θυμίζουν για πάντα ότι η αλλαγή είναι στο χέρι μας!

Τέταρτος σταθμός: «Ψαροϊστορίες»!

Τα παιδιά θα δώσουν χρώμα και συναίσθημα στις καταπληκτικές ιστορίες που έχουν να τους διηγηθούν ορισμένα από τα πιο όμορφα και νόστιμα ψαράκια της χώρας μας.

Πέμπτος σταθμός: «Ψαρο-φωτογραφίες»!

Όλοι -μικροί και μεγάλοι- θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να βγάλουν αναμνηστικές φωτογραφίες… μέσα στον βυθό του WWF που θα τους θυμίζουν για πάντα τη δημιουργική έναρξη του φετινού καλοκαιριού, αλλά και όλα όσα έμαθαν για την υπεύθυνη κατανάλωση ψαρικών.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι επισκέπτες θα ενημερώνονται για τις περιβαλλοντικές δράσεις του WWF Ελλάς, καθώς και για την πανευρωπαϊκή εκστρατεία Fish Forward, η οποία υλοποιείται σε 11 χώρες με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των καταναλωτών για τις παγκόσμιες οικολογικές και κοινωνικές επιπτώσεις της υπεραλίευσης και την προώθηση της υπεύθυνης κατανάλωσης ψαρικών, δεδομένου ότι το 90% των ψαριών παγκοσμίως απειλείται από την υπεραλίευση.

Εξάλλου, οι μικροί, αλλά και οι μεγάλοι επισκέπτες της εκδήλωσης θα έχουν την ευκαιρία λάβουν περισσότερες πληροφορίες για το Fish Guide, τον Οδηγό Υπεύθυνης Κατανάλωσης του WWF, μέσω του οποίου μπορούν να διαλέγουν με υπευθυνότητα τα ψαρικά της αρεσκείας τους, βάσει του μεγέθους τους, της εκάστοτε προτεινόμενης περιόδου κατανάλωσης και του τρόπου αλιείας τους, διασφαλίζοντας ότι συμβάλλουν και οι ίδιοι στην προστασία των θαλασσών μας.

Οδηγίες πρόσβασης: Η είσοδος του Πάρκου Φλοίσβου βρίσκεται επί της λεωφόρου Ποσειδώνος (πίσω ακριβώς από τη στάση του Τραμ Φλοίσβος).

Ο χώρος, όπου θα διενεργείται η εκδήλωση του WWF βρίσκεται αριστερά, αμέσως μόλις εισέλθετε στην είσοδο του Πάρκου, στο αίθριο ανάμεσα στις δύο παιδικές χαρές.

[ad-slot]

  

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Η εκστρατεία «Καθαρίστε τη Μεσόγειο 2017» «σαλπάρει» από τον Πειραιά
Για 22η χρονιά πραγματοποιείται η εκστρατεία εθελοντικών καθαρισμών ακτών, βυθού και φυσικών περιοχών «ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ», που διοργανώνει το...
Η εκστρατεία «Καθαρίστε τη Μεσόγειο 2017» «σαλπάρει» από τον Πειραιά
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Σκοτεινό παρασκήνιο πίσω από τις δολοφονίες θαλάσσιων ζώων
Απίστευτες καταγγελίες από το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος» και ο διευθυντής του, Θ. Τσιμπίδης, με αφορμή την έξαρση στις θανατώσεις...
Σκοτεινό παρασκήνιο πίσω από τις δολοφονίες θαλάσσιων ζώων
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Ετοιμάζουν περιβαλλοντικό έγκλημα στον Άγιο Γεώργιο
Ανεπανόρθωτο πλήγμα στο αναγνωρισμένο ως τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους νησί του Αγίου Γεωργίου στον Σαρωνικό θα αποτελέσει η εγκατάσταση 23...
Ετοιμάζουν περιβαλλοντικό έγκλημα στον Άγιο Γεώργιο
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Πρόταση για ένα πράσινο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο από την Greenpeace
Ένα σχέδιο κλιματικής δράσης για την καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας μέσω της αξιοποίησης της ανεξάντλητης ηλιακής ενέργειας της χώρας μας...
Πρόταση για ένα πράσινο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο από την Greenpeace