Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Συναγερμός στη Μυτιλήνη από ύποπτο φάκελο στο Πανεπιστήμιο

Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Συναγερμός στη Μυτιλήνη από ύποπτο φάκελο στο Πανεπιστήμιο

0 ΣΧΟΛΙΑ
  • A-
  • A+

Κλειστές μέχρι νεωτέρας θα παραμείνουν οι εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη, όπου σήμανε συναγερμός έπειτα από φάκελο που περιλάμβανε ύποπτη σκόνη. Επτά άτομα στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

Ο φάκελος είχε αποδέκτη την πρυτάνισσα Χρυσή Βιτσιλάκη και προκάλεσε ενοχλήσεις στο στόμα και τη μύτη σε επτά άτομα που ήρθαν σε επαφή με την σκόνη που περιείχε.

Το κτίριο Διοίκησης του ιδρύματος στην περιοχή της Βαρειάς Μυτιλήνης, αποκλείστηκε, φρουρείται από την αστυνομία, ενώ ο φάκελος με το περίεργο περιεχόμενο παραμένει στον κλειστό χώρο της γραμματείας της Πρυτανικής Αρχής. 

Αύριο ειδικό κλιμάκιο της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) θα μεταβεί στη Μυτιλήνη από την Αθήνα προκειμένου να παραλάβει τον φάκελο με τις διαδικασίες που σε τέτοιες περιπτώσεις επιβάλλεται.

Τα επτά άτομα, πέντε εργαζόμενοι, ο νομικός σύμβουλος του πανεπιστημίου και αστυνομικός που μετέβη και έπιασε το φάκελο, είναι καλά στην υγεία τους και τα συμπτώματα που παρουσίασαν αρχικά έχουν υποχωρήσει. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ ΜΠΕ, ο φάκελος φέρεται να εστάλη στη Μυτιλήνη από την Ινδία με το ταχυδρομείο, είχε αποδέκτη σε αγγλική γλώσσα την πρυτάνισσα του πανεπιστημίου και όταν ανοίχτηκε από εργαζομένους στο γραφείο της πρυτάνισσας που απουσίαζε, διαπιστώθηκε ότι απελευθερώθηκε μια σκόνη.

Η πρυτάνισσα του Πανεπιστημίου Χρυσή Βιτζιλάκη ανακοίνωσε ότι ανέστειλε «όλες τις ακαδημαϊκές και διοικητικές λειτουργίες στο Λόφο του Πανεπιστημίου στην Μυτιλήνη και δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στα κτίρια του Λόφου μέχρι νεωτέρας».

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της επιβεβαιώνοντας ρεπορτάζ του ΑΠΕ - ΜΠΕ «σήμερα το μεσημέρι παρελήφθη στο γραφείο της Πρυτανείας στη Μυτιλήνη ύποπτος φάκελος και έκτοτε, σε πλήρη και αδιάλειπτη συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές, σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, ακολουθούμε όλα τα προβλεπόμενα Πρωτόκολλα για την διασφάλιση της απόλυτης ασφαλείας του Πανεπιστημίου και των ανθρώπων του».

Και η πρυτάνισσα καταλήγει: «Σε κάθε περίπτωση, σας διαβεβαιώ ότι όλες και όλοι είναι ασφαλείς και ευελπιστούμε σύντομα να λήξει και η ταλαιπωρία των επτά μελών της κοινότητας μας που ήρθαν σε επαφή με τον ύποπτο φάκελο και, παρότι δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα υγείας, κρίθηκε σκόπιμο να διανυκτερεύσουν στο νοσοκομείο».

  

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Νέοι «ύποπτοι» φάκελοι εντοπίστηκαν σε Πανεπιστήμια
Η μαζική αποστολή σε πανεπιστημιακά ιδρύματα και σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης «ύποπτων» φακέλων έχει προκαλέσει ανησυχία, ενώ δύο νέα περιστατικά...
Νέοι «ύποπτοι» φάκελοι εντοπίστηκαν σε Πανεπιστήμια
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ
Μπαράζ «υπόπτων» φακέλων σε πανεπιστημιακά ιδρύματα
Συναγερμός σε αρκετά πανεπιστημιακά ιδρύματα καθώς μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί 13 «ύποπτοι» φάκελοι. Μέχρι στιγμής κανένας από αυτούς που έχουν...
Μπαράζ «υπόπτων» φακέλων σε πανεπιστημιακά ιδρύματα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Με λοστό κατά μετανάστη στη Λέσβο
Στο νοσοκομείο με συντριπτικό κάταγμα στο χέρι ο 45χρονος Εμντί Ιμάμ Ουντίλ, μετανάστης από το Μπανγκλαντές, που ζει στη χώρα μας επτά χρόνια,...
Με λοστό κατά μετανάστη στη Λέσβο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Η Πρυτανεία διαψεύδει την ΕΛ.ΑΣ. για την επέμβαση στη Θεολογική
Σε διάψευση της ανακοίνωσης της αστυνομίας που υποστηρίζει ότι δεν υπήρξε εγκαίρως ενημέρωση από τις αρμόδιες Πρυτανικές Αρχές για τα επεισόδια και...
Η Πρυτανεία διαψεύδει την ΕΛ.ΑΣ. για την επέμβαση στη Θεολογική