Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
«Παρά ταύτα, εμείς επιμένουμε!»

«Παρά ταύτα, εμείς επιμένουμε!»

0 ΣΧΟΛΙΑ
  • A-
  • A+

Με αφορμή τη δυναμική παρουσία τους για 6η συνεχόμενη χρονιά έξω από την απονομή των βραβείων MAD που διοργανώνει ο επιχειρηματίας Ανδρέας Κουρής, οι απολυμένοι στα Metropolis αναφέρονται στην πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ για παραγραφή φορολογικών αξιώσεων μετά την 5ετία, υπογραμμίζοντας πως στην πράξη αφήνονται «ανέγγιχτοι οι μεγαλοφοροφυγάδες που δεν θα πληρώσουν ποτέ τους φόρους που τους αναλογούν».

Ωστόσο, όπως τονίζουν, «εμείς θα εξακολουθήσουμε να στήνουμε τις δικές μας αντιστάσεις», εκτιμώντας πως «θα' ρθεί καιρός που θ' αλλάξουν τα πράματα...».

Σημειώνεται πως πρόκειται για τον Ανδρέα Κουρή του Μάκη κι όχι για τον Ανδρέα Κουρή του Γιώργου, ο οποίος κατέχει το 50% του Real Group.

Η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής: 

Οπλισμένοι με το δίκιο του αγώνα μας και μαζί με αλληλέγγυους από σωματεία βάσης, εργατικές συλλογικότητες και συνελεύσεις γειτονιάς διαδηλώσαμε για 6η συνεχόμενη χρονιά έξω από την απονομή των βραβείων MAD που διοργανώνει ο επιχειρηματίας Ανδρέας Κουρής, την Τρίτη 27 6 έξω από το TAE KWON DO.

Παραμείναμε επί μιάμιση ώρα έξω από το χώρο της διοργάνωσης, μοιράσαμε κείμενα, πετάξαμε χιλιάδες τρικάκια και φωνάξαμε συνθήματα τόσο εναντίον του Ανδρέα Κουρή, όσο και ενάντια στην άκρατη εργοδοτική ασυδοσία και τις παρανομίες των αφεντικών.

Για άλλη μια φορά με την ελληνική αστυνομία να τον προστατεύει με μία διμοιρία ΥΜΕΤ και κάμποσους ασφαλίτες, αντί να τον συλλαμβάνει για τις παρανομίες που έχει διαπράξει και συνεχίζει να διαπράττει πανομοιότυπα, εξακολουθώντας να ανοιγοκλείνει εταιρείες, να φεσώνει τους εργαζόμενους στις νέες του επιχειρήσεις, όπως αποκαλύφθηκε έπειτα από πρόσφατους ελέγχους που διέπραξε το ΣΕΠΕ, και να εξακολουθεί να συσσωρεύει χρέη προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Όπως  ακριβώς έπραξε με το κανάλι MAD και το MADRADIO που, αφού τις φόρτωσε με χρέη, τις έκλεισε (διατηρώντας και μεταφέροντας το εμπορικό σήμα σε νέες Ανώνυμες Εταιρείες – Α.Ε.), με αποτέλεσμα να ανεβαίνει συνεχώς στην λίστα κατάταξης των μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου. Υπενθυμίζουμε ότι, σύμφωνα με τη σχετική λίστα  που δημοσιεύθηκε πέρσι, τρεις εταιρείες στις οποίες ο Ανδρέας Κουρής ήταν  πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος (ενώ στα Δ.Σ. τους συμμετείχαν ο πατέρας του, η μητέρα του και η αδελφή του), χρωστούν συνολικά μόνο στις Δ.Ο.Υ.  περίπου 6 εκατομμυρίων ευρώ.

Πρόκειται για την ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ  που χρωστά  3.019.338 ευρώ και η οποία έχει πτωχεύσει, την MAD TV ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ   που χρωστά 1.777.683   και την MAD RADIO ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ  που χρωστά  916.148. Οι δυο τελευταίες  έχουν μεταφερθεί σε νέες  Α.Ε. Χρέη 252.326 ευρώ εμφανίζει και η ΠΑΡΟΝ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ  στην οποία ο Ανδρέα Κουρής κατέχει επίσης ανάλογη θέση.

Όπως γίνεται εμφανές, ο Ανδρέας Κουρής -και ο κάθε Κουρής- στηρίζει την επιχειρηματική του δραστηριότητα όχι επενδύοντας, αλλά φεσώνοντας.  Αξιοποιώντας  στο έπακρο το νομικό καθεστώς και την ασυλία που του παρέχει μια Α.Ε., καθώς το «φυσικό πρόσωπο» δεν φέρει καμία ευθύνη, παρά μόνο η Ανώνυμη Εταιρεία. Και φυσικά, έχοντας πλήρη... εμπιστοσύνη στην απροκάλυπτα αντεργατική νομοθεσία, αλλά και σε νομοθετήματα που με σχεδόν ταχυδακτυλουργικό κόλπο παραγράφουν τελικά και σε βάθος χρόνου τις καταδικαστικές από τα δικαστήρια ποινές που πέφτουν στους εργοδότες.

Την επόμενη μέρα της διαδήλωσής μας διαπιστώσαμε για μια ακόμη φορά το πόσο ανεξάρτητη είναι η Δικαιοσύνη, μα, κυρίως, ότι σίγουρα δεν είναι τυφλή. Όταν πληροφορηθήκαμε την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία κρίθηκε αντισυνταγματική η συνεχής -πέραν της πενταετίας- παράταση του χρόνου παραγραφής των φορολογικών αξιώσεων του Δημοσίου. Αφήνοντας στην πράξη ανέγγιχτους τους μεγαλοφοροφυγάδες που δεν θα πληρώσουν ποτέ τους φόρους που τους αναλογούν.

Κρίνοντας με δύο μέτρα και δύο σταθμά και ανοίγοντας περαιτέρω πεδίο δόξης λαμπρό σε όλα αυτά τα λαμόγια που έχουν τους μηχανισμούς να καταληστεύουν το Δημόσιο, αφού η απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου δεν αφορά εξίσου τις φορολογικές αξιώσεις του κράτους προς τους απλούς εργαζόμενους πολίτες. Γι' αυτούς παραμένει σε ισχύ το ατέλειωτο κυνηγητό για πολύ μικρότερα χρέη και μέχρι την ολοσχερή εξόντωσή τους.

Ετσι, για μια ακόμη φορά, η εργατική τάξη είναι αυτή που καλείται ευθαρσώς να σηκώσει όλο το βάρος της απίστευτης και αβάσταχτης φορολογίας με τους εργαζόμενους να κινδυνεύουν να χάσουν σε πλειστηριασμούς τα σπίτια τους και με κατασχέσεις στο κάθε ευρώ που το κράτος κρίνει ότι τους... περισσεύει.

Τούτη την ώρα και με αυτή τη δικαστική απόφαση που ο Ανδρέας Κουρής και οι μπαταχτσήδες προς όλες τις κατευθύνσεις εργοδότες έχουν στήσει έναν ακόμη χορό στις πλάτες των εργαζόμενων αυτού του τόπου, εμείς θα εξακολουθήσουμε να στήνουμε τις δικές μας αντιστάσεις.

Όλοι αυτοί που, στηριζόμενοι στη διαπλεκόμενη παντοδυναμία τους, θεωρούν ότι η συσσωρευμένη οργή που υπάρχει δεν θα μπορέσει να ξεχειλίσει,  δεν έχουν υπολογίσει καλά τη δύναμή της όταν αναπόφευκτα θα εκραγεί.

Θα' ρθεί καιρός που θ' αλλάξουν τα πράματα.

Να το θυμάσαι... Ανδρέα.

[ad-slot]

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πρότεινε αθώωση ο Αρειος Πάγος
Η αντεισαγγελέας ζήτησε να αναιρεθεί η καταδικαστική απόφαση σε βάρος της καθαρίστριας από τον Βόλο, η οποία βρέθηκε στη φυλακή επειδή παραποίησε το...
Πρότεινε αθώωση ο Αρειος Πάγος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Μετρό Θεσσαλονίκης: δικαίωση των 19 απολυμένων αρχαιολόγων
Επόμενη στάση... επαναπρόσληψη; Με την υπογραφή ενός ιδιωτικού συμφωνητικού η κοινοπραξία που κατασκευάζει το Μετρό Θεσσαλονίκης ανέκρουσε πρύμναν...
Μετρό Θεσσαλονίκης: δικαίωση των 19 απολυμένων αρχαιολόγων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Απολύθηκε λόγω δακτυλικών αποτυπωμάτων
Σύμφωνα με το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, εργαζόμενος που αντέδρασε στην απόφαση να συγκροτήσει η επιχείρηση βάση δεδομένων με βιομετρικά στοιχεία...
Απολύθηκε λόγω δακτυλικών αποτυπωμάτων