Αθήνα, 18°C
Αθήνα
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
18.7° 15.8°
2 BF
58%
Θεσσαλονίκη
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
16.6° 13.8°
1 BF
81%
Πάτρα
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
16.6° 14.9°
2 BF
80%
Ιωάννινα
Αυξημένες νεφώσεις
7°C
6.9° 6.9°
0 BF
100%
Αλεξανδρούπολη
Αίθριος καιρός
9°C
8.9° 8.9°
3 BF
87%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
15.4° 15.4°
1 BF
74%
Κοζάνη
Αραιές νεφώσεις
9°C
9.4° 9.4°
0 BF
93%
Αγρίνιο
Αυξημένες νεφώσεις
14°C
13.9° 13.9°
1 BF
90%
Ηράκλειο
Σποραδικές νεφώσεις
17°C
16.9° 15.5°
1 BF
59%
Μυτιλήνη
Αίθριος καιρός
15°C
15.0° 13.9°
2 BF
72%
Ερμούπολη
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
18.4° 18.4°
3 BF
55%
Σκόπελος
Αυξημένες νεφώσεις
16°C
15.7° 15.7°
2 BF
74%
Κεφαλονιά
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
18.1° 18.1°
2 BF
40%
Λάρισα
Ελαφρές νεφώσεις
11°C
10.9° 10.9°
0 BF
100%
Λαμία
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
16.7° 15.5°
1 BF
72%
Ρόδος
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
18.2° 17.8°
3 BF
79%
Χαλκίδα
Αραιές νεφώσεις
14°C
14.4° 13.8°
0 BF
71%
Καβάλα
Σποραδικές νεφώσεις
17°C
16.6° 11.3°
2 BF
78%
Κατερίνη
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
14.9° 14.9°
1 BF
79%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
10°C
10.2° 10.2°
1 BF
90%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
Lung Festival
Lung Festival

Παρασκευή και Σάββατο οι δρόμοι οδηγούν στο φεστιβάλ του Lung Fanzine

Δύο ημέρες παρέα με εννέα μπάντες της ανεξάρτητης ελληνικής σκηνής.

Fanzine έντυπο εν έτει 2025; Ευτυχώς η ομάδα του Lung Fanzine έχει απαντήσει με τρόπο εμφατικό σε αυτό το ερώτημα εδώ και αρκετά χρόνια και εμείς δεν χρειάζεται να ασχολούμαστε με τέτοιες τυπικούρες παρά μόνο να απολαμβάνουμε την, πιστή στη λογική του DIY, δουλειά τους και τις μουσικές που ανακαλύπτουν και μας προτείνουν.

Και τώρα έφτασε για ακόμη μια φορά να συναντήσουμε την ομάδα του Lung στο ετήσιο ραντεβού, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Αρχιτεκτονική και θα περιλαμβάνει εννέα σούπερ μπάντες της ελληνικής ανεξάρτητης σκηνής.

Το Lung Festival θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή και το Σάββατο 11 και 12 Απριλίου με σούπερ μουσικές και μπόλικες κιθάρες και με τη συμμετοχή των Victory Collapse,The Noise Figures, Black Knot, Disco Triste, Bokomolech, Lost Bodies, Diesel Cindy, Messier 13, Head On.

Ραντεβού Παρασκευή και Σάββατο στην Αρχιτεκτονική Elasidon 6, Αθήνα

Info + Tickets

👉 Παρασκευή

👉 Σάββατο

The Bands

Victory Collapse

Οι Victory Collapse βρίσκονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στις ζωές μας εδώ και πάνω από δύο δεκαετίες. Η αθηναϊκή μπάντα μετά από ένα διάστημα αδράνειας έχει επανέλθει δυναμικά με νέα σύνθεση και καινούργια κομμάτια για να χρωματίσουν με τα κατάλληλα χρώματα τις μέρες και τις νύχτες μας κάνοντας έτσι πιο υποφερτό το σύγχρονο αστικό τοπίο. Περιμένουμε με ενθουσιασμό το κλείσιμο της πρώτης μέρας του festival για να απολαύσουμε τις κοφτές κιθάρες τους και το στιβαρό rhythm section τους

The Noise Figures

Οι The Noise Figures το αθηναϊκό ντουέτο του σκληρού ήχου σύντομα συμπληρώνει 15 χρόνια ζωής και αποτελεί μια σταθερά της εγχώριας σκηνής. Με τεράστια εμπειρία από αμέτρητες ζωντανές εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό και μετά από 4 προσωπικούς δίσκους συνδιάζουν τα πλεονεκτήματα της μουσικής ωριμότητας βετεράνων με τον ενθουσιασμό και την ενέργεια νεοσύστατης μπάντας. Heavy blues, fuzz rock και garage psych rock σε τέλειες αναλογίες μας περιμένουν στις 11 Απριλίου για να μας φτιάξουν το βράδυ.

Black Knot

Οι Black Knot είναι η φυσική συνέχεια των Adolf Plays the Jazz. Το πολυμελές σχήμα βρίσκεται κοντά μας από τη μοναδική χρονιά στον κύκλο της ζωής όσων βρισκόμαστε σε αυτό τον πλανητη που διαβάζεται το ίδιο από την αρχή ή το τέλος δηλαδή το 2002 αν και υπήρχε ήδη σφυγμός από τα late 90’s. Κουβαλάνε στις αποσκευές τους 6 προσωπικούς δίσκους και άλλα τόσα ΕΡ’s έχοντας προσθέσει και φωνητικά τα τελευταία χρόνια. Με διαχρονική πυξίδα τον κιθαριστικό θόρυβο που προσφέρουν απλόχερα έχουν καταφέρει να δαμάσουν την ορμή τους και να μπολιάσουν τον ήχο της μπάντας με ιδανικές δόσεις πλήκτρων, samples αλλά και σαξοφώνου για ένα ισορροπημένο αποτέλεσμα..

Disco Triste

Οι Disco Triste είναι ένα νέο post-punk συγκρότημα από την Αθήνα, που συνδυάζει σκοτεινές μελωδίες, ωμή ενέργεια και ρυθμική ένταση. Με επιρροές από το new wave και την underground σκηνή, η μουσική τους ισορροπεί ανάμεσα στην μελαγχολία και την εκρηκτική δύναμη. Το πρώτο τους single, Introvert, κυκλοφόρησε το 2024, ενώ ετοιμάζουν το ντεμπούτο άλμπουμ τους για το 2025. Οι ζωντανές τους εμφανίσεις ξεχωρίζουν για την ένταση και την ατμοσφαιρικότητα, καθιερώνοντάς τους ως μια από τις πιο ελπιδοφόρες μπάντες της ελληνικής σκοτεινής σκηνής.

Bokomolech

Μια μπάντα που δεν χρειάζεται συστάσεις. Η πρώτη γνωριμία των μελών πάει πίσω στο 1991 και στο πανεπιστήμιο όπου σπούδαζαν στην αρχιτεκτονική σχολή. Αυτές οι σπουδές πρέπει να έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του ύφους και του ήχου τους ο οποίος σαγήνεψε μέχρι και τον αρχιτέκτονα του ήχου Steve Albini ο οποίος δήλωνε φίλος και θαυμαστής τους. Μια μπάντα που κατάφερε να ξεπεράσει τα στενά μουσικά σύνορα της Ελλάδας σε μια εποχή που αυτό αν δεν ήταν ακατόρθωτο ήταν τουλάχιστον πολύ δύσκολο ενώ ταυτόχρονα έμεινε στιβαρά γειωμένη στον κοινωνικό της περίγυρο βοηθώντας τη σκηνή να αναπτυχθεί μέσω ακόμα και κυκλοφοριών μέσω εγχώριων fanzine όπως το Fractal και εμφανίσεων σε festival όπως του Lung. Σπάνια ευκαιρία που δεν χάνεται αυτό το live. Πραγματικά άχαστο!

Lost Bodies

Οι Lost Bodies μια σταθερή αξία του ελληνικού underground, μετρούν πάνω από τριάντα χρόνια ενεργής δράσης στο αθηναϊκό εναλλακτικό γίγνεσθαι.
Η μουσική και οι στίχοι τους αντλούν έμπνευση από την καθημερινότητα και το κοινωνικοπολιτική επικαιρότητα. Σήμα κατατεθέν τους οι καυστικοί στίχοι γεμάτοι χιούμορ και σαρκασμό που σχολιάζουν με άμεσο τρόπο την κατρακύλα της κοινωνίας μας. Ποιοι δεν θυμούνται κομμάτια όπως το "Αρκετά" , οι cult status πλέον "Σωλήνες", ο "Ιλισός" τα "Δο Ντίεση" και "Φιγουρίνι" για να αναφέρουμε μόνο μερικά από τα κομμάτια τους που συνδυάζουν το post-punk, το avant-garde και το industrial στοιχείο με την πρόζα και την θεατρικότητα.

Οι Lost Bodies δεν είναι τυχαίως στο φετινό line up του Lung Fest καθώς αποτελούν ενεργό κομμάτι της μουσικής σκηνής της πόλης. Μέσα από τα εκρηκτικά τους live επικοινωνούν με το κοινό ιδέες και αξίες που μπορούν να αφυπνίσουν μυαλά και συνειδήσεις και να χαρίσουν συναισθήματα δυσεύρετα για τα σημερινά δεδομένα της απάθειας.

Diesel Cindy

Οι Diesel Cindy δεν έχουν πολύ καιρό που έχουν μπεί στις ζωές μας και στα στερεοφωνικά μας μιας και σχηματίστηκαν στα τέλη του 22 και έχουν προλάβει να κυκλοφορήσουν μόλις ένα δίσκο στα τέλη του 23. Το ηχητικό αποτέλεσμα όμως όπως αυτό ακούγεται στο Spill the Dirt φανερώνει πως πρόκειται για μια ομάδα μουσικών που έχουν ακούσει, καταναλώσει, παίξει και εν τελει χωνέψει πολύ μουσική στη ζωή τους. Garage ήχοι και όχι μόνο σε ένα heavy rock ταξίδι από τα 70’ς μέχρι και σήμερα.

Messier 13

Οι Messier 13 είναι μια αθηναϊκή μπάντα που δημιουργήθηκε το 2020 στα χρόνια του κορονοϊού όταν όλοι ψάχναμε τρόπους να εκφράσουμε τα πρωτόγνωρα συναισθήματα μας. Σε ένα τέτοιο πλαίσιο δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός πως όλες αυτές οι διεργασίες οδήγησαν στη δημιουργία ενός ενδοσκοπικού ντεμπούτου με τίτλο Stay For a While. Υπήρξαν στην πορεία κάποιες αλλαγές στη σύνθεση της μπάντας αλλά το 2025 τους βρίσκει με την κυκλοφορία του δίσκου και πιο έτοιμους από ποτέ να μας μυήσουν στους shoegaze ρυθμούς τους

Head On

Ένα γκρουπ με ιδιαίτερες post-punk καταβολές που μπορεί με τα κομμάτια του να φωτίσει τις σκοτεινά ηλιόλουστες καλοκαιρινές σου μέρες. Υπάρχουν χροιές καθαρόαιμου alternative rock ανακατεμένες με γκραντζιάρικες κιθάρες. Θα μπορούσαμε να μιλάμε για ένα γκρουπ με διχασμένη προσωπικότητα αν δεν έκανε καλά και τα δύο παράλληλα. Δεν νομίζω ότι υπάρχει καλύτερη απεικόνιση αυτής της διπολικότητας από μια απολαυστική live εμφάνισή τους.
 

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Περισσότερα σε κατηγορία

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας